Lehet lelki oka annak, ha nem teljesítünk az ágyban?

2022.09.03.Hasznos Tippek

Minden férfi számára kellemetlen élmény, ha nem úgy teljesít az ágyban, ahogy szeretne. Ilyenkor persze sokan legyintenek, hogy megesik, csak egyszeri eset, de ha újra és újra előjön a probléma, akkor már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

A legtöbben szervi bajt sejtetnek a háttérben, ami persze nem alaptalan felvetés, hiszen az ilyen panaszok mögött sok esetben valamilyen betegség áll, és ezek is sokfélék lehetnek. A keringési probléma éppúgy okozhatja a gondot, mint hormonális baj, viszont lelki eredetű is lehet, ha nem teljesítünk az ágyban.

Ha nem egy áll, ahogyan annak állnia kellene, esetleg összebújás közben meg el a férfierő, annak számos lelki oka is lehet. Okozhatja a stressz, a depresszió, az önbizalomhiány, a teljesítménykényszer, a magas elvárások vagy a szorongás stb..

Természetesen nem könnyű ezzel sem szembenézni, és megtalálni a megfelelő megoldást, hiszen a szervi eredetű problémákat sokszor egyszerűbbnek tűnik gyógyítani. Ha lelki okok állnak a háttérben, azoknak sokszor a mélyére kell ásni, és nem elég pár pirula vagy kezelés.

Fontos a párkapcsolati támogatás ebben a helyzetben is

Mindegy, hogy milyen ok áll a merevedési zavarok hátterébe, a párunk támogatása rendkívül fontos, ha azonban lelki eredetű a baj, akkor még fontosabb, hogy társunk mellettünk álljon, és segítsen a probléma megoldásában.

Természetesen egy ilyen helyzet kezelése a partnernek sem könnyű, hiszen benne is felmerül, hogy ő nem elég kívánatos, esetleg ő az, aki túl magas elvárásokat támaszt az ágyban, vagy csalódik, és ezt nem tudja leplezni, ami pedig csak fokozza a problémát.

Az őszinte beszélgetések sokat segíthetnek ebben a helyzetbe, és ez is lényeges, hogy a párunk támogasson a terápia és a gyógyulás során is. A türelem és a megértés a kulcsa, hogy az intim pillanatok újra önfeledtek lehessenek, ehhez pedig egy szerető, támogató társra is szükség van.

A lelki eredetű zavarok is kezelhetőek, és fontos is, hogy a megfelelő kezelést válasszuk, ne a teljesítménynövelő vény nélkül kapható szerekben keressük a végleges megoldást.