Vegyük fel a harcot a fogkő ellen Aif flow polírozással

2019.01.05.Életmód

A fogkő számtalan káros hatását már mindenki ismeri, hiszen az egyik legjellemzőbb és legszélesebb körben kialakuló fogászati problémák egyike. A fogkő ugyanis igen gyorsan képes kialakulni a lerakódó lepedék megkeményedéseként, a baktériumok melegágyaként. Valószínűleg a fogkő velejáróit is sokan megtapasztalták már, hiszen kellemetlen szájszaggal, kesernyés nyál ízzel és vérző, gyulladt fogínnyel keseríti meg a betegek életét.

A fogkő egy igen alattomos megbetegedés, ami köszönhető az örökletességünknek és az életvitelünknek egyaránt. A hiányos vagy hibás fogápolási szokások akár napok alatt is képesek megkeményített lepedékkel büntetni az elnagyolt vagy elhalasztott fogmosásokat. Azonban a kialakult fogkőtől sem olyan nehéz megszabadulni, csupán egy ügyes fogorvosra és megfelelő fogkő eltávolító módszerre van hozzá szükségünk. 

A legmodernebb fogorvosi rendelők percek alatt távolítják el a fogkövet 

Napjainkban már több módszerrel is sikeresen távolítható el ez a makacs szennyeződés, amely a fogainkat teszi tönkre. A fogkőtől és a kialakult elszíneződéstől ugyanis manapság, a fejlettebb fogorvosi rendelőkben az úgynevezett intraorális homokfúvással vagyis az air flow technikával szabadulnak meg. Ez a speciális eszköz egy igen finom szemcsés anyagot és vizet juttat nagy erővel a fogakra, amelyekkel gyorsan és hatékonyan távolítsa el a fogköveket onnan. Ez a technológia képes még a nehezen elérhető helyekről is nagy hatékonysággal eltávolítani fájdalommentesen a baktériumokkal telített, megkeményedett lepedéket. 

A gyulladt íny jelentkezésekor előszeretettel alkalmazzák az air flow módszert, mivel a polírozás nem csak az esztétikai megjelenés változását eredményezi, hanem nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiek folyamán a fogkő nehezebben tapadjon meg majd a fogak felszínén. A kezelés után pár nap alatt elmúlik a fogínyvérzés és a gyulladás is megszűnik, ám nagyon fontos, hogy otthon kiemelt figyelmet kapjon ezek után a fogápolás. Így a hagyományos fogkefét érdemes lecserélni elektromosra, mellette pedig szájvizet és fogselymet is alkalmazzunk, naponta többször is.