Unalmas a seo verseny?

2011.04.06.Seobaglyak verseny
[singlepic id=1 w=100 h=80 float=left]Sok versenyző szájából (virtuális pennájából) hallom, hogy milyen unalmas tud lenni a seo verseny, így a vége felé. Nem tudom, más / korábbi versenyek esetén az utolsó hetek milyenek voltak, így nincsen összehasonlítási alapon. Mégis sokan mondják a fórumon, hogy unalmas, semmi változás, pangás van. Ez egyrészt saját magunktól függ. Ha nem írunk semmit, nem optimalizálunk, akkor nem is lesz változás : )

Több olyan próbálkozást látok – beleérte magamat is -, hogy ír valaki egy cikket, és arra ösztönzi a látogatókat, hogy szóljanak hozzá a hírhez. Ennek pozitív hatását mindenki ismeri, hiszen a kommentelést látja a google is, és pozitívan szokta honorálni. De ezek a cikkek általában a többi seo versenyzőnek szólnak, illetve maximum ők olvassák el. Mivel tudják, hogy ha hozzászólnak 1-1 oldalhoz, akkor annak tartalmát növelik, mitöbb frissítik, éppen ezért őszintén szólva cseszik mindenki hozzászólni (vigyor). A sorból pedig én se lógok ki : )

Ezért írtam korábban néhány olyan cikket, melyet külső szemlélők is lájkolnak, megosztanak, illetve kommentelnek. Ezek több – kisebb sikerrel hatásosak is voltak, mert nem csak a fórum tagjai, nem csak a seo verseny tagjai látták, olvasták, hanem mások is. A mások pedig lájkolnak és hozzászólnak. Ilyen volt az utóbbi április 1-i cikk is. Szándékosan úgy hoztam létre, hogy amikor aktuális lesz a cikk, akkor jó pozícióban legyen. Ez meg is történt, egész kellemes pozíciót sikerült elérni április 1-jére, így jöttek a látogatók. Jelen cikk írásakor 17 lájk és 2 darab hozzászólás érkezett. Mivel szezonális hír volt, így valószínűleg ez véglegesnek tekinthető. Legfeljebb jövőre lendülhet fel picit a cikk.

Ezen az irányvonalon lett volna érdemes a versenyen tevékenykedni. Ezt tudtam az elején is, csak ugyebár a folyamatos cikkíráshoz idő kell sajnos. Ha minden nap íródott volna egy olyan cikk, mely globális és nem csak a versenyzők olvassák, biztosan megjött volna a kellemes hatása. Majd talán egyszer egy másik időben, amikor nem köti le a munkám az időm nagy részét, akkor lehet róla szó : ) Itt és most azok a versenyzők élvezhettek előnyt, akiknek nem a fő foglalkozása a seo, keresőoptimalizálás és / vagy honlapkészítés, hanem hobbiból, vagy kiegészítésként alkalmazzák. Én, és szerintem sokan mások, akik ezzel keresik a mindennapi betevőt, sajnos meg kell dolgozni érte.

Gyakran korán reggeltől késő estig megy a munka, mellette nem sok idő van hobbiból ilyet csinálni. Ha mégis van valami szabadidő, én személy szerint inkább másra használom ki. A hétvégéket általában meghagyom munka nélkül, csak kivételes esetben dolgozom. Akkor viszont pihenés, szórakozás, természetben eltöltött idő, stb. fordul elő. Ezek sokkal fontosabbak, mint hogy a seobaglyak versenyre fordítsam a szabadidőmet.