Ülőgarnitúra vásárlás – Erre figyelj, ha kanapét veszel!

2018.04.18.Életmód, Hasznos Tippek

Az ülőgarnitúra hosszútávú befektetés, a lakás stílusát, kényelmi fokozatát meghatározó darabja a bútorgyártásnak. Ülőgarnitúrát, kanapét, foteleket nem vásárolunk évente, sőt, akár tízéves periódusokban is gondolkodhatunk. Manapság a trendek már befolyásolják belső tereink kialakítását is. A kanapé divat a bútorgyártás egyik legnagyobb „felpörgetője”, hiszen egy modern, a mai divatra rímelő kanapé, L-alakú vagy U-alakú ülőgarnitúra nem két forint, sőt az igazán minőségi, luxusanyagból és luxusfunkciókkal ellátott darabok csak egy igen kis réteg számára megfizethetőek.

Szerencsére szintén divatos darabokat lehet kapni jó áron, melyek hosszú távon is megfelelő szolgálatot tesznek. Természetesen tudni kell jól választani, tudni kell mi alapján érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet azok közül, amikre van keret és amik tetszenek is. Ehhez kívánunk egy kis segítséget nyújtani.

Ülőgarnitúra vásárlása előtt mindenképpen határozzuk meg a majd beszerzendő bútor maximális méretét! Ez az első lépés, amit meg kell tennünk, mert így jelentősen leszűkül a kör, könnyebben jutunk döntésre. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy ha tisztában vagyunk a rendelkezésünkre álló hely méretével, nem futhatunk bele abba a hibába, hogy a megvásárolt kanapét be kell „gyűrni” a két fal közé, nem fog belógni az ajtóba és nem vesz el minden helyet a nappaliból.

Kanapévásárlásnál nagyon fontos, hogy az esélyes bútorok anyagát, összeállítását, minőségét megvizsgáljuk. Azt könnyű kideríteni, milyen anyagból készült a felső része, de fontos rákérdezni a belső részek anyagára is. Ha nagycsalád vagy gyakran összeülő baráti társaság fogja használni, az ülőgarnitúrának erősen strapabírónak kell lennie. nem mellesleg ilyen esetekben kevésbé kényes és könnyen tisztítható kárpitozású bútorok között nézelődjünk. Fontos, hogy rugós vagy habszivacsos, esetleg kókuszrostos és/vagy latex az ülőfelület, fontos, hogy cserélhető-e a huzat, valamint mennyit bír a szerkezet. Amennyiben háziállatot tartunk a lakásban, méginkább a könnyen tisztítható darabokra kell koncentrálni.

A kanapé mérete is meghatározó, hiszen lényege a kényelem, a megfelelő elhelyezkedés biztosítása adott számú személy számára. A helykapacitáshoz igazítottan érdemes azt a legkisebb bútort választani, ami még maximálisan kielégíti az igényeinket.