Tippek őszi bőrápoláshoz

2014.09.20.Életmód

Az ősz beköszöntével az időjárás jóval hidegebbre, és szárazabbra vált, ami a bőr nedvességraktárait nagyon kimerítheti, és égő, viszkető érzéssel párosulhat. Ilyenkor elővesszük a fiók mélyén megbújó szépségápolási termékeinket, vagy nekirugaszkodunk egy nagyobb bevásárlásnak. Nézzük, mit tehetünk magunkért!

Krém állagú hidratálók

Amikor a bőrt próbára teszi az időjárás, és hajlamos könnyen kiszáradni, érdemes krém állagú hidratálókat használni, amelyek ha lehet, petrolátum alapúak legyenek. Van egy aprócska trükk, amivel sokat tehetünk arcbőrünk szépségéért, de természetesen egész testünk is meghálálja, ha így gondoskodunk róla: miután megfürödtünk, hagyjuk bőrünket picit nedvesen, ne töröljük meg szárazra, és így kenjük fel kedvenc krémjeinket, testápolóinkat. Ezzel lesz lehetősége még több vizet, és tápanyagot magába szippantani, hogy hatékonyan ellenálljon a száraz hidegnek, és energiával teli legyen.

Az arctisztítás

Figyeljünk oda rá, hogy naponta egy-két alkalomnál többször ne tisztítsuk arcunkat, mert ezzel nagyon könnyen kimerítjük bőrünk természetes nedvességraktárait, és így hiábavaló lesz a gondos hidratálás is. A szakértők véleménye szerint pedig ráadásképpen a téli időszakban elegendő a vízzel történő tisztítás is, nincs szükség tisztító kozmetikumokra sem. Különösen fontos, hogy az erőteljes, dörzsölő mozdulatokat elkerüljük, helyette pedig inkább finom simító mozdulatokkal ápoljuk azt.

Túl forró víz és a szappan

Fontos, hogy ne használjunk túlságosan forró vizet, sem a fürdés során, sem arcmosáskor. Ez ugyanis könnyedén kiszárítja a bőrt, főként, ha szappant is alkalmazunk. Ehelyett inkább zuhanyozzunk, fürödjünk langyos vízzel, és ha kell, szerezzünk be érzékeny bőrre való tusfürdőt, habfürdőt, amelyek gyengéden, ápolva tisztítanak majd. Ezt követően pedig vegyük elő gazdag testápolónkat, lágyan hidratáló krémjeinket, és használjuk ki az időszakot, amikor nem kell spórolnunk velük!