Természetes segítség a fehér fogakért

2022.08.01.Hasznos Tippek

Van-e szebb dolog a mosolynál? Ma kevés olyan apróság van, ami akkor hatást vált ki az emberekben, mint a kedves, barátságos arckifejezés. Ha azonban hiányoznak a fogaink, rendetlenek, ferdén állnak, vagy barna foltok vannak rajtuk, akkor nehezünkre esik a mosolygás is. Ha belegondolunk, akkor egy teljesen természetes jelenségről beszélünk, aminek létezik megoldása.

A hófehér fogak néha sajnos a genetikán múlnak, és egyedül a csontunk színéről tanúskodik. Hiába követjük az összes trükköt, akkor sem lesznek fehérebbek, úgyhogy nem mindig mi vagyunk a hibásak. De nem számít, hogy milyen szájjal vagy fogsorral rendelkezünk, a higiénia mindig fontos. Elengedhetetlen a napi kétszeri vagy háromszori fogmosás, valamint a fogselyem használata. Ezenkívül az El español szerint évente legalább egyszer el kell mennünk a fogorvoshoz, és ha valóban ragyogóan fehér fogakat szeretnénk, a legjobb, ha kerüljük az alkoholt, a kávét és a zománcot elszínező italokat.

Gyümölcsök és zöldségek, mint például alma, körte vagy zeller

Az almában, körtében, sárgarépában, zellerben és más ropogós zöldségekben található rostok segítenek a fogak tisztításában. Egyesek azt javasolják, hogy együnk banánt, vagy hogy a narancshéj fehér részét dörzsöljük hozzá a fogakhoz, mivel ez is fehérítő hatású.

Igen ám, de soha ne vigyük túlzásba. A gyümölcs savas összetevői károsítják a zománcot. A fogfehérítő kezelés után alaposan öblítsük ki a szánkat, és mossuk meg a fogakat.

Szódabikarbóna

Ha a nagymamánkat kérdezzük, akkor a szódabikarbóna szinte mindenhez felhasználható. Valójában számos fogfehérítő fogkrém összetevője, de akár saját változatot is készíthetünk. Nincs más dolgunk, mint egy pohárba tenni a fehér port, és csepegtetni rá egy kis vizet. Ebből egy paszta lesz, amit utána rátehetünk a fogkefére, és már mehet is a mosás. Ahogy a gyümölcsökkel, ezzel is óvatosan kell bánni, mivel bár a fehérítő hatás garantált, de a csiszoló szemcsék károsíthatják a zománcot. Érdemes kéthetente használni.