Seobaglyak és a média

2011. március 14.
Kategória: Seobaglyak verseny |

A címből senki ne gondoljon arra, hogy a Seobaglyak szerepelnek a televízióban. Pusztán azt szeretném kicsit körbe járni, hogy egyre nagyobb mértékben és egyre gyakrabban vállnak média események a keresőoptimalizálás tárgyává és egyre többen próbálnak egy-egy szeletet megkaparintani az aktuális műsorok nézettségének hasznából.

Seobaglyak és a média kép

Természetesen a rajongói oldalként futó blogok keresőoptimalizálásának a célja az óriási érdeklődés meglovagolásával minél több látogató megszerzése és az így kialakult népszerűség anyagi haszonra váltása. Persze előfordul, hogy a Seobaglyakat érdekli is az adott esemény vagy műsor, de ez nem feltétele a munkának. Érdekes egyébként, hogy a műsorokat készítő és vetítő tévécsatornák mennyire nagy teret hagynak a magamfajta hobbi webmestereknek. Sokkal nagyobb figyelmet érdemelne webes jelenlétük, igaz a műsorok alatt megjelenő weblap címek kismértékű SEO mellett is szép látogatottságot generálnak.

Az ilyen tevékenységeket én a szezonális keresőoptimalizálás kategóriájába sorolom. Hasonló, de mindenképpen hosszabb távra tervezhető szezonális akciók például az ünnepi sms-ek, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási témák, melyeknél biztosan várható a folytatás.

A tévéshow-k esetében végzett keresőoptimalizálás módszereit tekintve nem tér el az egyéb kampányoktól, de kiemelendő a tartalom szerepe, annak rendszeres bővülése és a tökéletes időzítés. Általában már a műsor beharangozásakor érdemes nekiállni a munkának. Kicsit hasonlít is e tekintetben egy SEO versenyhez, hiszen célszerű minél előbb az élre állni és a lehető legjobban kiszolgálni a látogatókat, így biztosítani a Google keresőjét arról, hogy jól mérte fel lapunk értékét.

Az elmúlt időben több kollégám is szép sikereket ért el a média SEO területén, akár az X-Faktor vagy a Való Világ sikerének kihasználását nézem. A következő lehetőségre is szép számmal készülnek a Seobaglyak, ez pedig nem más, mint a Csillag Születik az RTL Klub csatornán. Idén megpróbálkozom magam is felvenni a versenyt. Meglehetősen későn, csak ma, azaz alig 20 nappal a kezdés előtt indítottam el lapomat.Oszd meg a Facebook-on
djarni
4 hozzászólás “Seobaglyak és a média”
 1. class="alt" id="comment-454"> Jani írta:

  Mi a Csillag Születikes oldalad címe?

 2. id="comment-457"> Chati írta:

  Építettem pár linket egy 10 éves domain-re, amit előtte WordPress-szel pörgettem fel…

 3. class="alt" id="comment-455"> Chati írta:

  A Csillag Születik 2011 témát csak egy blog kategóriával nyomom:

 4. id="comment-456"> Jani írta:

  Nyilván hülyén hangzik a kérdés, de hogy értél el ilyen hamar ekkora sikert? :O
  Több kulcsszavas domain-t előzöl meg egy szimpla kategóriával :) gratulálok!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.