Seobaglyak és a linképítés, mint szolgáltatás

2011. április 6.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Egyre népszerűbb a Seobaglyak körében a linképítés szolgáltatás, mind megrendelői, mind pedig szolgáltatói szempontból. Kézenfekvőek ezen szolgáltatás előnyei mindkét fél számára, de a hátrányaikról igazából még senkit sem hallottam beszélni. Pedig vannak és ezek bizony minket keresőoptimalizálással foglalkozókat sújtanak leginkább.

Maga a probléma még a linképítési szolgáltatások elszaporodása előtt is érezhető volt. Azoknak akik keresőoptimalizálásra adják a fejüket egyre több és több link kell, hogy minél előrébb kerüljenek a találati listákon és ha már elsők jöhet az újabb kulcsszó. Kézenfekvő megoldás volt a linkszerzési lehetőségek bővítése, azaz egyre több linkgyűjtemény létrehozása. Az utóbbi egy-két évben jelentősen meg is nőtt a linkkatalógusok száma, mely lényegesen több munkát is kíván meg a Seobaglyaktól.  Napjainkban már egy-egy oldal optimalizálásának szerves részét képezi pár száz katalógus link megszerzése. Ezt a “kulimunkát” pedig bizony sokan nem kedvelik. Így szinte törvényszerű volt, hogy megjelentek a linképítők. Valójában ezzel a Seobaglyak önmaguknak generálják a több munkát. Ráadásul a folyamat nem állt le, bár a linkkatalógusok szaporodása elfogadhatóbb mértékűre csökkent.

Azon túl, hogy több katalógusba kell regisztrálnunk van egy másik hátrányos következménye is a linképítés szolgáltatásnak. Fokozatosan rájönnek a SEO folyamatában laikus honlaptulajdonosok is, hogy felesleges a teljes keresőoptimalizálásra keresniük egy szakembert, elég ha egy linképítő kellő mennyiségű linkkel látja el az oldalt. Ráadásul ez a módszer lényegesen olcsóbb is, mint a keresőoptimalizálást megfizetni. Most a Seobaglyaknak az ugrik be, hogy persze majd később rájönnek arra is, hogy a hozzá nem értő linképítők nem érnek el eredményt. Biztosan lesz ilyen is, de zömében a linképítést is a Seobaglyak vállalják, tehát lesz eredménye is.

Mindenképpen érdemes ezen elgondolkodni és felkészülni a következményekre. A folyamat valószínűleg megállíthatatlan, hacsak a Google nem lép közbe.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.