Öt tipp egy fantasztikus kerti partihoz

2013. március 21.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés |

A jó időben kiváló hétvégi program lehet egy kerti parti megszervezése egy igazán szép kültéri burkolattal ellátott teraszon, vagy kertben. Elrendezés: Minden nagyon törékeny dolgot érdemes elrakni onnan, ahol a vendégek mászkálnak. Elég egy óvatlan mozdulat, és kedvenc cserepünk, üvegünk eltörhet, így helyezzük őket biztonságba.

Érdemes az ételeket, italokat viszonylag védett helyre tenni, hiszen illúzióromboló, ha a por és a rovarok belemennek az élelembe. Amennyiben nincsen sátrunk, egy fedett teraszon is jó helye lesz a pultnak. Lehetőleg nagyméretű asztalt válasszunk büféasztalnak, hogy minden elférjen rajta, és ne kelljen különböző helyeken tárolni az ételt-italt.

A sörpadokat, asztalt lehetőleg ne a teraszon helyezzük el, hanem inkább a kertben. A sok vendég miatt biztosan valószínűleg fog leesni az ételből, vagy kiborulni az italból, így célszerű megelőzni, hogy minél kevesebbet kelljen a burkolatot takarítanunk.

Akik speciális étrendet folytatnak

Akár bográcsozós estét, akár grillpartit szervezünk, ne felejtsünk el gondolni a vegetáriánusokra, és vásároljunk be különféle zöldségekből, amiket grillezhetnek, készítsünk többféle salátát. Gondoljunk azokra is, akik más, egyéb, speciális étrendet folytatnak, tudakozódjunk előre, kinek milyen igényei vannak. Azok számára, akik vezetnek, vagy nem isznak alkoholt, mindig legyen elég üdítőjük.

Műanyag kiegészítők

Bár nagyon szép a porcelán tányér, az üvegpoharak, a kerti partira inkább a különféle műanyag evőeszközöket válasszuk. Egy ilyen bulin többen verik le a poharakat, tányérokat, mint gondolnánk, így érdemesebb néhány száz forintért a műanyag verzió mellett dönteni.

Szórakoztatás

A rendezőnek érdemes kitalálnia különféle játékokat, amellyel megteremtik a jó hangulatot. Természetesen a beszélgetés és az étel elkészítése is jó szórakozás, de nem árt elővenni a társasokat, kártyákat, ha azt szeretnénk, hogy a vendégek az étel elfogyasztása után is jól érezzék magukat.

„B” terv

Érdemes előre megtervezni azt, hogy mi történjen, ha az idő rosszra fordulna, vagy esetleg a szomszédok nemtetszésüket nyilvánítanák ki a zajongás miatt. Minden esetben legyen valamiféle „B terv”, hogy hogyan folytatódjon a buli, ha be kell menni valami miatt a házba.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.