Honnan tudom, hogy mennyi pénz van a Szép kártyámon?

2013. július 8.
Kategória: Seobaglyak Hirdetés | További

A Szép kártya évi 450 ezer forintos maximum kerete bizony nem az az összeg, aminek elköltését fejben tudjuk tartani. Az elején még elképzelhető, hogy nyomon tudjuk követni, mennyi pénzt is költöttünk el a Szép kártyánkról, de egy idő után még a legjobb memóriával rendelkező ember is elfelejti, hogy mire pontosan mennyi összeg van a kártyán. Az pedig elég kellemetlen, ha fizetéskor derül ki, hogy nincs elég fedezet a kártyán.

Minden tranzakció után kap az ember egy bizonylatot, amin rajta van a pontos összeg. Ezt természetesen nem mindenki őrzi meg, de érdemes lehet a pénztárcánk mélyére süllyeszteni. Lehetőség van telefonon, de akár online felületen is kideríteni, mennyi pénz van még a kártyán.

A Szép kártyát három bank bocsát ki Magyarországon, az OTP, az MKB és a K&H. Attól függően, hogy melyik kártyával rendelkezünk, hívjuk fel a bankszolgáltató Szép Vonalát. Meg kell adnunk az adatainkat az azonosításhoz, és így juthatunk a számlainformációhoz.

Az internetes egyenleg lekérdezés talán a legegyszerűbb. Néhány másodperc elegendő ahhoz, hogy belépjünk a megfelelő felületre, ahonnan tájékozódhatunk a számlainformációkról. A lebonyolított tranzakciókat is nyomon lehet követni a rendszeren, így mindig le tudjuk ellenőrizni, hogy hova mennyi pénz ment el. Az online lekérdezés további előnye, hogy 0-24 óráig, bármikor be lehet lépni a felületre tájékozódni.

Az egyenleg lekérdezést végezzük el alkalomadtán, főleg, ha nem tudjuk pontosan, hogy mennyi pénz van még a Szép kártyánkon. Nagyobb költekezés, utazás előtt pedig feltétlenül szükséges, nehogy az otthonunktól távol érjen bennünket meglepetés, hogy nem annyi pénz van a kártyán, mint amire emlékeztünk.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.