Seobaglyak erénye, a türelem

2011.01.31.Seobaglyak verseny

A keresőoptimalizálás nem lóverseny. Persze a türelem nem egyenlő a lustasággal, nem Pató Pál úr féle „Ej, ráérünk arra még!” hozzáállást jelent. Sokkal inkább a Tüskevárból megismert Matula bácsi bölcs várakozására kell emlékeztessen a Seobaglyak türelme.

Miért kiemelendő tulajdonsága a SEO művelőinek a türelem? Ez a munka ellentétben sok mással nem azonnal és még csak nem is máról holnapra mutatja meg eredményét. Gondoljunk csak bele, egy weblap desing elkészítése után azonnal látható az eredmény, míg a Seobaglyak sokszor napokat vagy heteket várakoznak egy-egy pozítiv változásra.

A kapkodás, a türelmetlenség gyakran viszi rossz felé a keresőoptimalizálót. Az eredmény hiánya miatt megpróbál mindent beleadni és sokszor emiatt követ el hibákat, melyek még messzebb repítik a kívánt céltól. A legtöbb emberben viszont megvan az a vágy, hogy látni akarja a befektetett munkájának eredményét, vágyik a sikerre. Nincs is ezzel semmi baj, ez hajt minket előre, de a keresőoptimalizáláshoz gyakorolnunk kell a türelmet is.

Vannak persze olyan momentumok is melyekkel nem szabad várni. A legjobb domain-t például le kell regisztrálni projektünkhöz mielőtt a konkurencia tenné meg helyettünk. Linkkatalógusoknál is érdemes előre venni azokat, melyeknél számít az, hogy a mi linkünk kerüljön be adott néven (például PHPLD katalógusok). Az ideiglenesen kínálkozó jó lehetőségekre is le kell csapni mindenképpen.

A várakozás nem azt jelenti, hogy a Seobaglyak ölbe tett kézzel várnak a sikerre. Ez az időszak a vizsgálatok és elemzések ideje. Miután elvégeztünk egy tervezett szakaszt, hagyjunk időt az eredmények jelentkezésére. Mindig figyeljük, hogyan reagál a Google a tevékenységünkre. A versenytársakat is érdemes szemmel tartani ilyenkor.

Akik „bérSEO-t” végeznek, azok tudják jól, hogy a megbízók türelmetlenek. Tudni kell bánni velük, mindig szakzsargon nélkül el kell magyarázni nekik, hogy miért van szükség időre, esetleg szakterületükhöz közelálló hasonlattal is érdemes érzékeltetni! Idővel az az elért pozíciók minket fognak igazolni.