Négy év után lesz csak igazán jó a szex?

2015.09.01.Életmód

Noha nagyon sok párkapcsolat nem éri meg a statisztikák szerint a 2-3 éves lélektani határt sem, márpedig a kutatások szerint érdemes lenne tovább együtt maradniuk a pároknak, ugyanis kiderült, hogy átlagosan körülbelül négyévnyi együttöltött idő után kezdik el élvezni a szexet az emberek. Amennyiben a fentiek valóban igazak, akkor kijelenhető, hogy a korábbi kimutatások és sztereotípiák, miszerint a szex egy idő után unalmassá válik, csak egy nagy téveszme.

Az igazság az állítás mögött

Amit tényként közölhetünk a fenti állítás kapcsán, az nem más, minthogy négy év alatt egy átlagos párkapcsolat is garantáltan eljut arra a szintre, hogy az emberek már nem csak a saját, hanem a másik testét, vágyait és igényeit is megismerik, ezen felül pedig nem félnek belevágni az újabb dolgokba. Az emberek többsége tehát általánosságban akkor talál komolyabb élvezetet a szexben, ha már megházasodott, esetleg tartósabban is együtt él valakivel, a szexuális élet tehát ha meg is ritkul, elhalványulni csak abban az esetben tud, ha nem igazán teszünk ez ellen.

Hogy miért kell mindehhez legalább négy év? A kutatást közlő tanulmány szerint elsődlegesen azért, mert általában az első években az emberek csak a fizikai aspektusra koncentrálnak a szex során, ellenben amint jobban összecsiszolódnak, az érzelmi kötődéseik erősebbé válnak. Mindez azt jelenti, hogy nem lesz bennünk feszültség, sokkal lazábbnak érezhetjük majd magunkat a másik társaságában, egyszóval a szexet már koncentráció vagy feszültség nélkül, szabadon élvezhetjük.

A nők szexuális élete a korral változik

Érdekesség, és ide kapcsolódó dolog még, hogy a legtöbb nőnek időre van szüksége ahhoz, hogy elegendő szexuális tapasztalatot szerezzen magának. Ezt általában a harmincas éveire szerzik meg, vagyis a statisztikák szerint az első komolyabb kapcsolatukban, ami már nem csak néhány hónapig tart, hanem akár négy éven is túlmutat. Ekkorra a nők sokkal jobban megismerik a testüket, és képesek sokkal jobban irányítani aktusukat is, amire egyetlen pár mellett is legalább négy teljes évre van szükségük.

Természetesen még ennek ellenére is előfordulhat, hogy esetleg a szexuális együttlétek bár jók maradnak és élvezetesek, összességében nem nyújtanak már túl sok izgalmat. Ilyen esetekben érdemes kiemelni, hogy a problémákat nem minden esetben a hálószobában, sokkal inkább azon kívül kell keresgélni. Keressük meg újra az összhangot, menjünk el együtt randevúzni, próbáljuk meg felidézni egy kicsit a kapcsolatunk elejét. Ha ugyanis valami problémát érzünk a hálószobában, az a legtöbb esetben a két ember közötti érzelmek elvesztése vagy hiányossága, amit nagyon könnyedén elő lehet teremteni újra egy kevéske odafigyeléssel. Ezt erősíthetjük, ha a hálószobában is kipróbálunk valami újdonságot. Példának okáért jöhet egy új pozitúra, vagy a merészebbeknek az orális, esetleg az anális szex gyakorlása, ezek ugyanis ismét új utakat nyithatnak meg előttetek.