Nagy feladat a burkolás

2014.11.26.Seobaglyak verseny

Egy lakás felújítása talán legnagyobb volumenű munkálatai kétség kívül a burkolások. Akár hideg-, akár melegburkolásról van szó, mindkettő különösen nagy odafigyelést igényel, hiszen gondos előkészítésre és tervezésre van szükség a sok cső, vezeték miatt is.

Hidegburkolás

Minden otthon fő ékessége a fürdőszoba, mosdó és a konyha. A hidegburkolás, azaz a csempézés, járólapozás időigényes feladat, hiszen, ahhoz hogy az összkép tökéletes legyen, mindent tökéletesen ki kell munkálni, össze kell illeszteni. Annak ellenére, hogy sokan azt gondolnák, hogy a legegyszerűbb munkálatok közé tartozik, be kell látni, hogy ez a legkevésbé sincs így.
Sokszor találkozunk ugyanis ferde falakkal, hepehupás talajokkal, ahol adott esetben egyéb olyan előkészítő munkát is el kell végezni, mint a betonozást, illetve kiegyenlítést. Ez azért is nagyon fontos, mert ha nem végezzük el, a frissen lerakott járólap könnyen elrepedhet, eltörhet.

Budapesti ingatlanokat keres? Ne keressen tovább: http://budapest.ingatlan.hu

Melegburkolás

A melegburkolás témakörébe tartozik gyakorlatilag minden olyan burkolási technika, amely nem a csempézés, járólapozás vagy kövezés. Tehát melegburkolásról beszélünk a parkettázás, pvc padló, laminált padlók felhelyezése esetén. Csakúgy, mint a hidegburkolás ez a munka is megfelelő előkészületet, előzetes felmérést, és gondos tervezést és nem utolsósorban szakértelmet igényel, de kétségkívül gyorsabb és olcsóbb megoldás.

Kell-e szakember vagy sem?

Mint minden felújításnál felmerül a kérdés, hogy hívjunk-e szakembert, vagy sem. Tulajdonképpen, ha szeretnénk megspórolni a munkadíjat és kellő türelemmel rendelkezünk, ráadásul érzünk némi affinitást is a feladathoz, akkor egy laminált padló lerakásának mi magunk is nekiállhatunk, de ha csempézésben, padlólap lerakásban gondolkodunk, valamint szeretnénk minél hamarabb túlesni a renoválás ezen szakaszán, akkor érdemes profi segítséghez fordulni.

Költségkímélő megoldások

Ha se pénzünk, se kedvünk nagy felfordulást csinálni az otthonunkban, akkor létezik néhány egyszerűbb és gyorsabb megoldás. A csempézett falakat például feldobhatjuk öntapadós tapétával is, amelyek között vannak kifejezetten csempemintájú kivitelek is, de léteznek egészen modern mintájúak is. Hajmeresztőnek hangozhat, de le is festhetjük a csempéket, ennek a megoldásnak azonban érdemes kellően utánanézni, hogy miként is lássunk hozzá.