Mit együnk ebédre, ha kevés az idő?
Legyen szó a munkahelyi szünetben elfogyasztott élelmiszerről, vagy egy titokban bevágott péksüteményről, mindenki életében fontos szerepet kap a táplálkozás. Sajnos hétköznap délben viszonylag kevés embernek van ideje kényelmesen elfogyasztani az asztal ajándékát.
Ebédelési szokások
Az ebédidő általában fél óra szokott lenni, ritkább esetekben hosszabb, de ezt általában kőkeményen bevasalják az alkalmazottakon. Sajnos egy jó étterembe nagyon nehéz ennyi idő alatt rendelni, plusz még kényelmesen elfogyasztani lehetetlen küldetés. Vannak, akiknek még ennyi sem jut, csak néhány perc mosdószünet, vagy egyszerűen a gépük előtt dobnak be valami nem túl egészséges élelmet.
Mit tegyünk?
A legjobb természetesen az, hogyha van időnk készíteni ebédet, és magunkkal vinni. Olyat ne csináljunk, hogy nem eszünk egy falatot sem egész nap, mert nem fogjuk bírni erővel a melót! Ha nagyon nem akarunk költeni, akkor reggel vegyünk valamilyen tejterméket, ezek nem annyira megterhelőek a gyomornak.
A gyorséttermeket messziről kerüljük el! Nemcsak egészségtelenek azok az ételek, hanem az elhízásért is nagyban felelősek. Ha már mindenképpen ott eszünk, legalább salátát válasszunk diétás üdítővel. Sokkal jobban járunk, ha a közeli étterem menüjét választjuk, ezek a vendéglátóhelyek fel vannak készülve a déli éhező munkáscsapatok érkezésére, szóval a menükre általában nem kell sokat várni, a kollégákkal pedig meg lehet beszélni az ügyes-bajos dolgokat közben. Ha a világ végén dolgozunk, vagy csak lehetetlen küldetés kijutni az épületből, rendeljünk. Sajnos nem minden munkahely toleráns, szóval ha minden kötél szakad, akkor pakoljunk magunknak hideg élelmet, és este pótoljuk be a meleg ételt, mert a gyomrunkkal később komoly gondok léphetnek fel.

