Milyen hatással lehetnek a gyógynövények a szervezetünkre?

2023.08.12.Hasznos Tippek

A különböző növények gyógyászati célra történő felhasználása napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Persze a gyógynövények felhasználása nem is véletlenül lett ennyire elterjedt, hiszen ezeknek a növényeknek a részeiből előállított készítmények képesek akár a krónikus betegségek gyógyítására, megelőzésére, gyulladáscsökkentésre, vagy éppen fájdalomcsillapításra is.

A gyógynövények felhasználása, az ezekkel történő orvoslás az ősidőkig visszanyúlik.

Néhány gyógynövényből készült kivonat rendszeres felhasználásával/fogyasztásával számos esetben a kórkép sikeresen kezelhető, legyen szó depresszióról, immungyengeségről, emésztési problémákról, hajhullásról, bőrproblémákról, menstruációs zavarról, vagy éppen gyomor panaszokról.

Ezekkel a gyógynövényes készítményekkel javíthatjuk szervezetünk ellenálló képességét

A Pranagarden a gyógyítás ősi eszközét, a gyógynövények erejét veti be a mindennaposnak tűnő betegségek, és egészségügyi problémákkal szemben. A tiszta növényekből előállított készítmények hormonmentesek, alkoholmentesek, és függőség nélkül tudják oldani a stresszt, illetve elősegítik a szervezetünk normál élettani működését.

A Prana prakiváló minőségű alapanyagokból, a világon egyedülálló technológiával állítja elő a természetes készítményeit. Ezek az új adaptogén gyógynövény kivonatok akár gyógygombák felhasználásával jelentenek megoldást korunk népességét érintő problémákra. A stressz mellékhatásainak csökkentésére ez a készítmény a hormonrendszert, és az idegrendszert is támogatja.

A formulákban megtalálható Ashwaganda egy olyan gyógynövény, mely jótékony hatással van szervezetünkre depresszió, stressz, és szorongás esetén. Ezt a növényt több mint 3000 éve használják az energiaszint növelésére, a koncentráció javítására, illetve a stressz feloldására is.

Az Immunity Plus névre hallgató kapszula támogatja a pajzsmirigyet, az immunrendszert, és az anyagcserét. Ez a kapszula a Guduchi segítségével megelőzi a húgyúti fertőzéseket, emésztést segítő hatással rendelkezik, és megakadályozza a vérszegénységet is.

A Yastimadhu pedig egy olyan gyógynövény, mely hatásos megfázás, köhögés, és egyéb hörgőirritációk ellen, megelőzi az emésztőrendszer fekélyeinek kialakulását, illetve képes csökkenteni a menstruációs fájdalmakat, erős menstruációs görcsöket.