Milyen egy jó webáruház?

2013.08.21.Seobaglyak Hirdetés

Egy webáruházat üzemeltetni nem egyszerű feladat, sok munkába és időbe telik, amíg felfut. A shopok most kezdenek felvirágozni, az egyre növekvő konkurencia miatt pedig sok trükköt kell alkalmazni, hogy a mi termékünket válasszák az emberek.

webshop elindítása tulajdonképpen nem egy nagy művészet, még akkor sem, ha nem vagyunk jártasak az informatikában. Rengeteg cég kínál eladásra vagy bérbeadásra webáruházakat, a grafikus felületen pedig már olyanra szabjuk az oldalunkat, amilyenre akarjuk.

Az első dolog, ami megfogja az embereket, a jó küllem. Egy színharmóniás weboldal, ahol minden rendezett, sokkal inkább felkelti a leendő vevők figyelmét, mint egy giccses, ízléstelen és ronda darab. A rendezettség is igazán fontos, ha valaki valamit nem talál, akkor bizony el fog navigálni az áruházból, és körbe sem néz.

Fontos a rendszeres akció és az, hogy lehetőleg simuljon az időszakokhoz. Pl. télen ne szandálokat, hanem csizmákat áruljanak, stb. Az akció vonzza a tekintetet, és valószínűleg sokkal jobb lesz a vásárlási hajlandóság, ha kiteszünk pár termékre ilyen plecsnit. A több termék egyenlő akció is kiválóan működik.

Fel kell kelteni a potenciális vásárlók érdeklődését. Miért jobb a saját webáruházunk, mint bármelyik másik shop? Miért ott vegye meg a látogató a terméket? A termékleírások, marketing szövegek sem hiányozhatnak az oldalról, sok embert győz meg egy frappáns szöveg.

A legtöbb webshopnak van konkurenciája, ezért a konkurenciafigyelés is a marketing részévé válik, és rajta kell lenni, hogy minél jobb legyen a saját webáruházunk, esetleg átcsábítsuk a vevőket mihozzánk.

Mindenképpen széleskörű marketingtevékenységet kell folytatni a sikeres webáruház érdekében, ehhez pedig nem árt, ha részt veszünk valamilyen tanfolyamon vagy továbbképzésen.