Mikre figyeljünk oda, ha iskolaszereket vásárolunk?

2018.10.14.Hasznos Tippek

Már javában tart az idei tanév, amely sok izgalommal járhat nem csak a gyerek, de a szülő részére is. Érdemes a legtöbb dolgot iskolakezdésre beszerezni, de ha valami elmaradt, vagy utólag derült ki, hogy kell, akkor sincs ok ijedelemre, hiszen a nagyobb bevásárlóközpontokba még javába tart az írószerek árusítása. Sőt, sokszor az utószezonban még olcsóbban is hozzájuthatunk ezekhez a szükséges iskolaszerekhez, mint előtte.

Mik a legfontosabbak egy elsős számára?

Elengedhetetlen az első osztályosok számára a megfelelő ceruza, a füzetek, radírok, könyvjelzők, a gyerek kezéhez jól illeszkedő kisolló, színes lapok, rajzlapok, ecsetek, festékek, ergonómiai iskolatáska és még sorolhatnánk mennyi minden kell egy 6-7 éves csemetének, ha megkezdi az iskolát.

Ha gyermekünk első osztályba megy, mindenképpen olyan grafitceruzát érdemes vásárolnunk, mely vastagabb, esetleg háromszög alakú, hogy könnyebben meg tudja fogni és tartani a kezében a betűk tanulása közben. Ha a ceruzafogása még bizonytalan a gyermeknek, akkor ezekkel a háromszög formájú ceruzákkal hamarabb fog megtanulni írni, hiszen könnyebben a kezére áll.

Füzetből mindenképpen elsős vonalazásút kell vásárolni, erre írás órán és olvasás órán is szüksége lesz a gyermeknek. Négyzetrácsos füzetet vegyünk a matematika órákra és ha kimondottan nyelvi iskolába jár csemeténk, akkor érdemes arra a tanórára egy sima füzetet is vennünk neki.

A beszerzendő eszközök között megtalálható a festék, ami a legtöbb esetben tempera. A legfontosabb hogy az alapszíneket megvegyük, hiszen ezeknek segítségével könnyedén ki tudja keverni magának a másodlagos színeket. Az iskolában elengedhetetlen a tolltartó, mely a tanárok szerint a legjobb, ha több részes, emeletes. Ebbe kényelmesen elférnek nem csak a grafit ceruzák, de a radírok és a színesek is. Első osztályba a legtöbb helyen kérni szokták a postairónt is, mely leginkább a gyermek írásoktatásában játszik nagy szerepet.

A legtöbb elsős Tanító néni már iskolakezdés előtt, vagy évnyitókor átad a diákjainak, esetleg egyből a szülőknek egy olyan listát, melyen fent van minden, amire a gyermeknek szüksége lesz az év során. Érdemes erről a listáról mindent beszerezni, hogy későbbiekben mindene meglegyen a tanuláshoz.