Miért fontos a megfelelő fényvédelem az arcon?

2018.08.20.Életmód, Hasznos Tippek

Az arcunkon a legérzékenyebb a bőr, ezért ebben a nagy melegben és erős napsütésben mindenképpen gondolnunk kell a fényvédelemre. Sokan úgy gondolják, elég valami egyszer naptejjel az arcunkat bekenni, Azonban ezek a krémek nem olyan erősek, hogy megvédjék bőrünket a káros UV sugaraktól, emellett a legtöbb naptej zsíros krém, mely még pattanásokat is okozhat, ha arcbőrre visszük fel. Az a legjobb, ha egy olyan nappali hidratáló krémet vásárolunk mely kimondottan a mi arcbőrünkhöz passzol és rendelkezik a megfelelő fényvédelemmel.

Milyen fényvédőt válasszunk és hogyan használjuk azt?

A fényvédő krémek fizikai és kémiai szűrőket is tartalmazhatnak. Kevesen tudják azonban hogy ezek között mi a különbség, így nehezebben tudják azt is eldönteni, hogy az ő arcbőrüknek melyik lenne a legjobb. A kémiai szűrők lényegében elnyelik a káros fényt, míg a fizikai szűrök pedig egyszerűen egy réteget hoznak, létre bőrünk felszínén mely fizikailag visszaveri a fényt.

Bármelyik fajta fényvédelemről is beszélünk, jó tudni azt, hogy a krémek fényvédő hatásának kialakulásához szükség van körülbelül 30 percre, ezért nagyon fontos arra odafigyelni, hogy már mielőtt kilépnénk, a napra akkor még otthon kenjük be magunkat, indulás előtt. Azt is észben kell tartani, hogy a fényvédő izzadás és dörzsölés hatására 2-3 órán belül elvesztik hatékonyságukat, ezért időközönként érdemes újrakenni az arcunkat vele.

A fényvédelemről sosem szabad megfeledkezni, hiszen a közvetlen napsugárzásnak rengeteg káros következménye lehet a bőrre nézve. A káros UV sugárzás bőrünket idő előtti öregedéshez tudja hozzásegíteni, pattanások alakulhatnak ki, hamarabb ráncosodhatunk, a napégés pedig nem csak fájdalmas és kellemetlen lehet, de még, bőrrákoz is okozhat. A fényvédelem nem csak nyáron, hanem az év bármely szakában kötelező, ha igazán vigyázni szeretnénk arcbőrünkre, hiszen az UV-sugarak még a felhőkön is áthatolhatnak, így egy borongós napon is ugyanolyan ártalmas lehet fényvédő nélkül a szabadban tartózkodnunk, mint a nagy kánikulában.