Mi alapján válasszunk szőnyeget otthonunkba?

2018.03.02.Hasznos Tippek

Kevesen tudják, de manapság nem csak a ruhák és a kiegészítők lehetnek divatosak és trendik, de a szőnyegeink is. Szőnyeget vásárolhatunk azzal a céllal, hogy a lakás dekorálására szolgáljon, de tökéletes hang és hőszigetelés lehet és igen könnyű őket tisztítani. A szőnyeget szeretnénk választani, hatalmas kínálat tárul elénk a piacon és minden szőnyegbe van valami különleges plusz melytől egyedi és tökéletesen felfrissíti a lakás kinézetét.

Mik a legfontosabb szempontok szőnyeg vásárlásnál?

A szőnyegek számos méretben kaphatóak, ezért a legfontosabb, hogy válasszuk ki a legideálisabb méretet. Még otthon gondoljuk át, a lakás mely részére szeretnénk szőnyeget vásárolni, mérjük le úgy, hogy a bútorok ne legyenek majd útban. A szőnyeg különösen jól mutat, például ha a nappaliba a dohányzóasztal alatt helyezkedik el, vagy éppen összeköti a kanapét és a foteleket. Válogathatunk kör és négyszer alakú szőnyegekből is. Ha az étkezőbe szeretnénk szőnyeget vásárolni, ott az a fontos, hogy a mérete igazodjon az étkezőgarnitúra méreteihez. A szőnyeg kinézete pedig már csak rajtunk múlik.

Jó, ha olyan szőnyeget választunk, mely passzol a lakás és a szoba stílusához és harmonizál a berendezési tárgyak színeivel. Egy unalmas, egyhangú szobát könnyedén feldob egy látványosabb darab és a mai kínálat is igen gazdag. Találhatunk sokak által igen kedvelt mintázatú szőnyegeket, legyen az indamintás, vagy virágos, de találhatunk egyszínű, egyszerűbb darabokat is.

A színek egyértelműen pozitív hatással vannak környezetünkre és közérzetünkre egyaránt, ezért egy szép szőnyeg befolyásolni tudja akár a mindennapi hangulatunkat is. A szőnyegek színei és mintái egy új dimenziót képesek nyitni a lakberendezés világába: élénk és varázslatos mintái arról gondoskodnak, hogy minden szőnyeg egyedi és különleges legyen.

Helyiségektől függően kell kiválasztani, hova milyen szálhosszúságú szőnyeget vegyünk. A nappaliba és a hálószobába célszerű egy puhább, hosszabb szálú szőnyeget választanunk, míg az étkezőbe, az előszobába sokkal praktikusabb egy rövid szálú szőnyeg. A gyerekszobába pedig olyat kell vásárolni, mely puha, meleg, mégsem túl vastag és kellően strapabíró is egyben.