Mi alapján válasszunk árfolyamkereső weboldalt?

2021.01.07.Hasznos Tippek

Aki rendszeresen vált devizát vagy valutát, azok számára fontos kérdés, hogy olyan weboldalon vagy applikáción keresztül tájékozódjanak a napi árfolyamokról, ami a lehető legmegbízhatóbb és legtöbb információt tartalmazza számukra.

A napi árfolyam ugyanis pénzintézetenként és valutaváltónként eltérő lehet, nekünk pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért is váltunk. Sokan azt gondolják, hogy a különbségek elhanyagolhatóak, pedig két váltóhely között akár 10 forintnyi eltérés is lehet, ami nagyobb összeg esetén egyáltalán nem elhanyagolható. 

Szükségünk lenne tehát egy olyan weboldalra vagy applikációra, mely a lehető legtöbb információval kecsegtet számunkra, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. De mi alapján válasszunk árfolyamkeresőt. Először is nem árt tudnunk, hogy deviza vagy valuta árfolyamra van szükségünk.

Akadnak oldalak, melyek az egyikkel vagy a másikkal foglalkoznak, de számos oldal létezik, melyen mindkettőre vonatkozóan találunk információkat. Emellett az MBN árfolyamot is megtalálhatjuk ezeken az oldalakon, mely devizára vonatkozik, és középárfolyamról van szó. 

Milyen információkat találhatunk még, ami hasznos lehet számunkra? 

Egyrészt találhatunk árfolyam kalkulátort, mely a valutaváltásnál lehet a segítségünkre. Olyat célszerű keresni, melyen nemcsak az euró átváltását, hanem a leggyakoribb valutákat is megtalálhatjuk. Segítségükkel pontosan megtudhatjuk, hogy az összeg, amit át szeretnénk váltani mennyibe fog kerülni, vagy mennyit kapunk érte, legyen szó dollárról, román lejről, fontról van cseh koronáról.

A devizaátváltásban a banki adatok lehetnek a segítségünkre. Egyes oldalak összegyűjtik a legnagyobb magyar pénzintézetek adatait, így nem kell külön-külön felkeresnünk őket a tájékozódás érdekében. 

Emellett az élő árfolyamot is nyomon követhetjük, mivel az árfolyamok folyamatosan mozgásban vannak. Ha kíváncsiak vagyunk az elmúlt órák eseményeire, akkor ezt az információt is megtalálhatjuk ez ilyen oldalakon. Számos applikáció is létezik már az árfolyamok nyomon követésére, nem csak weboldalak. Ezek esetében is érdemes körültekintően választani.