Mentális blokkok a merevedési zavarok hátterében

2022.01.03.Életmód

A merevedési zavarok hátterében olykor nem fizikai, hanem mentális okok állnak. Maga az erekció az egészséges test és elme működésének harmóniája. Ha mindkettő megfelelően működik, akkor megbízhatóan és következetesen jön létre erekció, ha ez nem így történik, azzal foglalkozni kell.

Ha nincsenek fizikai okok a háttérben, akkor a mentális blokkok lehetnek az okok – írja az erectionIQ.

A mentális blokk olyan érzelmi zavar, probléma vagy tapasztalat, ami megakadályozza a gondolkodás képességét vagy egy emlék felidézését. Egy másik formája az, amikor az érzelmek zavarják az elmében zajló tudatalatti gondolkodási folyamatokat, márpedig a szexuális diszfunkció körüli mentális blokkok leggyakrabban tudatalattiak.

Gyakori mentális blokk a stressz, ami a szorongás egy formája, ami általában egy feladattal, valamilyen felelősséggel kapcsolatos. Ahogy nő a stressz, úgy jelent egyre nagyobb kihívást a koncentráció és a feladatok elvégzése. A stressz elvonja az elmét a kellemes gondolatokról, képektől és más ingerektől is. Hatástalan lehet tehát az ezekre való összpontosítás is.

A mentális blokkok sorában találjuk a depressziót is, ami egy reménytelen, motiválatlan állapot. A legtöbb tevékenység értelmetlennek tűnik, ha energiát vesz el és nem vezet örömhöz. Ez a blokk negatívan befolyásolja a szexuális vágyat és merevedési zavarhoz vezethet. Ez pedig az érintettek számára további bizonyíték lehet arra, hogy az élet reménytelen.

A fáradtság lehet a depresszió egy tünete, de egy általános állapot is, ami zavarja a természetes gondolkodási folyamatokat és az egyébként vonzó, izgató gondolatok is erőtlenné válhatnak általa. Gyakori mentális blokk az, ha valaki túl fáradtnak érzi magát a szexhez, ez negatívan befolyásolja az erekciót. A fáradtság nemcsak fizikai, hanem mentális is lehet.

A mentális blokkok sorában érdemes megemlíteni azokat az életeseményeket is, melyek nyomasztóak, szorongatóak lehetnek. Ilyen például a munkahely elvesztése, a nyugdíjba vonulás, de akár a gyermekvállalás is.