Meleg italok, melyek biztosan jól esnek a nagy hidegben!

2018.02.10.Életmód, Hasznos Tippek

Beköszöntött az igazi hideg tél, amikor semmi másra nem vágyunk csak valami forró italra, mely átmelegíti az egész testünket. Egy idő után azonban már megunja az ember a forró tea szürcsölgetését, ezért bemutatjuk azokat a meleg italokat, melyeket otthon, mindenféle tudás nélkül könnyen el tudjuk készíteni magunknak, vagy akár szeretteinknek.

1. Poppy Seed Milk

Ez az ízletes Kelet-euróai finomság könnyedén elkészíthető, hiszen mákból készül és mézzel van ízesítve. A mákot csak le kell darálnunk, majd vízzel felönteni. Ezután fel kell az egészet forralnunk, a végén pedig mézzel kell ízesíteni. Ugye, hogy mennyire egyszerű?

2. Sorren Puncs

Ezt a puncsot legtöbben Jamaica-ban isszák és lényegében szárított hibiszkusz, gyökér és különböző virágok egyvelegével teszik igazán izgalmas itallá. Ha igazán finomra szeretnénk készíteni, akkor érdemes 100%-os kókuszvízzel készíteni!

3. Wassail

Ez az ital az angolok forralt borának felel meg, melynek természetesen az ott igen kedvelt Brandy az alapja. Ezt forralják fel, majd vékony szeletekre vágott almával és különféle karakteres fűszerekkel dobják fel az egész italt. A legjobb persze, ha forrón fogyasszuk el!

Meleg italok, melyek biztosan jól esnek a nagy hidegben!

Meleg italok, melyek biztosan jól esnek a nagy hidegben!

4. Cola de Mono

Ez a felmelegítő ital Chile-ben őshonos. Sűrített tej, cukor, szegfűszeg, kávé, illetve aguardiente-re lesz szükségünk, ha ki szeretnénk próbálni. Ez utóbbi nem más, mint egy szőlőből készült igen erős, alkoholos ital.

5. Coquito

Ha jártunk már Puerto Rico-ban akkor biztosan találkoztunk már ezzel az itallal, ám ha otthon szeretnénk elkészíteni, akkor sem lesz sok mindenre szükségünk, csupán kókusztejre, rumra és sűrített tejre. Ez az ital lényegében a Pina Colada meleg, téli verziójának felel meg.

6. Eggnog, vagyis az eredeti tojáslikőr

Sok filmben láthatjuk, hogy karácsonykor tojáslikőrt fogyasztanak. Az Eggnog lényegében nem más, mint tej, tejszín és tojás keveréke, melyet fogyaszthatjuk nagyon forrón vagy nagyon hidegen egyaránt.

+1 Italok