Meglepő, milyen okok miatt csalják meg az emberek a párjukat

2019.02.21.Életmód

Míg a férfiak számára a megcsalás a testi együttlétet jelenti, a hölgyek sokszor az érzelmi megcsalástól félnek a legjobban. Akárhogy is legyen, a megcsalás a legtöbbször egy olyan megbocsájthatatlan bűn, mely az egész kapcsolatot meg tudja keseríteni. A megcsalás sok esetben egyből a párkapcsolat végét is jelenti, hiszen ha az illető meg is bánta a tettét, a másik fél nem tudja megemészteni a dolgot, a bizalmat pedig nagyon nehéz újra felépíteni.

Ilyenkor a legtöbbször a megcsalás okára vagyunk kíváncsiak, főleg akkor, ha mi teljesen abban a hitben voltunk, hogy kapcsolatunk boldog és kiegyensúlyozott. Azt eddig is tudtuk, hogy nagyon sokan azért keresnek új kalandot a párjuk mellett, mert elhanyagolva érzik magunkat, vagy haragszanak a másik félre, vagy egész egyszerűen megtetszik nekik valaki más is. Az ilyen és ehhez hasonló „egyszerűbb” indokok mellett azonban vannak még nagyon meglepő és furcsa okok is, amiért megcsalhat minket a párunk.

Ha a félrelépés oka a potenciában keresendő, akkor klikk ide: kamagravasarlas.net

Nem csak akkor fordul elő a megcsalás, ha elhanyagoljuk a párunkat

A megcsalás sokszor egy buliban, vagy buli után fordul elő, mikor az illető a kelleténél több alkoholt fogyasztott és sokkal szabadabb és bátrabb is a kelleténél. Ezenkívül sok ember egyszerűen arra vágyik, hogy egyszerre több emberrel létesítsen szexuális viszonyt. A folyamatos félre kacsingatás pedig az illető önbizalmát is növelni kezdni. Sok ember számára pedig egész egyszerűen nehéz a teljes elköteleződés és el sem tudja képzelni, hogy élete végééig egy partnere legyen ezentúl.

A félrelépés motiválásainak változatossága pedig alá tudja támasztani azt is, hogy egy párkapcsolatban nem csak abban az esetben fordulhat elő a megcsalás, ha az egyik fél elhanyagolja a másikat. Nagyon gyakran a megcsaló fél a saját belső problémái miatt lép félre egy harmadik személlyel. A hűtlenség amennyi feszültséget tud okozni az illető lelkébe, legalább annyi örömmel is tudja eltölteni minden egyes alkalommal.

Szüleinktől is láthattuk a negatív példát

Az izgalmas, titokban megszervezett találkák, a szenvedélyes együttlétek talán olyan érzéseket idéznek fel bennünk, melyeket nagyon régóta nem érzetünk már. A félrelépés hátterében azonban nem csak az unalom, illetve a kapcsolaton kívül megélhető izgalmak vágyakozása áll. Sok esetben a megcsalás miértje sokkal mélyebben gyökeredzik. A férfiak és a nők esetében is a hódítás élménye hiányzik a legjobban a hosszú párkapcsolat során, így elkezdenek félre kacsintgatni. Hiszen tartós kapcsolatban élve nem csak a másik fél iránti érdeklődés csökken az idő múlásával, hanem a hódítás szabadságának értését is szépen lassan elfelejtsük.

Egy idegentől való visszajelzés pedig mind a nők és mind a férfiak számára igazán önbizalom növelő lehet. Sok esetben azon is múlik, hogy mi hűséges típusúak vagyunk-e vagy sem, hogy szüleinktől, otthonról milyen például hoztunk. Azok az emberek akiknek szülei gyakran félrekacsintottak, emiatt akár el is váltak, sokkal sűrűbben folyamodnak a megcsaláshoz, mint azok akik jobb például láttak felmenőiktől. Természetesen ez sem mentség, hiszen ha valaki párkapcsolatban él és mégis fél-félre tekintget akkor az a legtöbb esetben nem megbocsájtható!