Kert és térkövezés

2013.08.11.Seobaglyak Hirdetés

Akik családi házban laknak, azok számára nagyon fontos az esztétikus kert. Rengeteg munkát ölnek bele abba, hogy virágaik, növényeik, gyepjük a lehető legszebb és legegészségesebb legyen. Egy esztétikus, igényes kert minden szónál többet mond a lakóiról.

Nem egyszerű munka egy kert fenntartása. Túl a növények és virágok megfelelő ápolásán, nagyon fontos a kert elrendezése, és a megfelelő burkolatok kiválasztása. Ma már számtalan stílusú térburkoló kő közül lehet választani, sokkal jobb választás, mintha csak betondarabokat helyezünk a földbe. A térkövek széppé varázsolják a kertet, a színválasztéknak köszönhetően ízléses mintát is ki lehet alakítani a segítségükkel. A térkövek elhelyezése teljes mértékben kreatív, semmi sem szabhat határt az ízlésünknek.

Érdemes térkövezni akkor is, ha bizonyos területeket nem szeretnénk befedni. A kövekkel lerakott területekre kerülhetnek jó időben a hintaágyak, nyugágyak, a grillsütő a kerti partikhoz, a fagyálló, környezetbarát anyagokból készült Leier térkövet kifejezetten erre a célra alkották meg. Minden kertben szükség van egy burkolattal rendelkező felületre, ahol bárki megpihenhet. Az sem hátrány, hogy a térkövek nem csúsznak, így a zord időjárásban sem kell balesettől tartani. A térkövek közötti rés alkalmas arra, hogy elvezesse a vizet, így a kövek alatti föld nem fog kiszáradni. Néha felbukkanhatnak a kövek között gyomnövények, mindenképpen érdemes még idejében, gyökerestől eltávolítani.

Amennyiben fontos a nagy terhelhetőség, érdemes a Leier Piazza térkövet választani, ami járdákra, lépcsőkre és kocsifeljárókra is kiválóan alkalmazható.

A kert térkövezése nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre hangzik. Nincs szükség semmiféle gépre, törmeléket elszállító eszközre sem. Ha megunjuk a térkövet, egészben el lehet távolítani, és kicserélni más színre, típusra, vagy egyszerűen úja bevetni magokkal, vagy beültetni palántákkal