Fizetős játékok Androidra

2015. március 20.
Kategória: Játék |

Az Andoridos „piacon”, a Play áruházban szinte megszámlálni sem lehet, annyi alkalmazás van. Rengeteg közülük ingyenes, vagy legalábbis nem kérnek máris a vásárláskor pénzt érte (persze könnyen előfordulhat, hogy bújtatott fizetésről van szó, például egy bizonyos szint után nem tudsz továbblépni, stb.), másokért pedig már az elején fizetnünk kell. Utóbbiról szól most ez a cikk.

Fizetni, vagy nem fizetni? Ez itt a kérdés!

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is fizessenek egy alkalmazásért. A sima, asztali gépekre „tölthető” játékokért, játék CD-kért vagy DVD-kért is ugyanúgy kell fizetnünk, mint bármi másért a boltban. Természetesen léteznek ingyenesen letölthető vagy online játékok is, amikért nem kell fizetni, de a fejlesztők is élni szeretnének valamiből, nem csoda hát, ha valamilyen úton-módon szeretnének némi pénzt látni a befektetett munkájukért cserébe. Egy-egy „megfogható”, azaz CD-s vagy DVD-s játékélményért több ezer, akár több tízezer forintokat is elkérhetnek, ehhez képest az Androidos játékok piaca roppant kedvező árú, akár egy-két dollárért, azaz mintegy kétszáz-négyszáz forintért is vehetünk játékokat.

Természetesen vannak ennél drágábbak is, de azok mögött már nem egy vagy két fejlesztő van, hanem egy konkrét csapat dolgozik a fejlesztéseken, a komoly munkának pedig megvan az ára.

Alternatív megoldások

Ha nagyon nem szeretnénk kinyitni a pénztárcánkat, és még néhány száz forintot sem kiadni egy játékért, nézzünk alternatívákat. Olyan széles a kínálat, szinte tuti biztos, hogy fogunk találni ugyanolyan, vagy a fizetőshöz nagyon hasonló játékot. Az ár/érték arány nem mindig azonos, lehet, hogy egy gagyit kapunk a pénzünkért, de az is előfordulhat, hogy valami teljesen ingyenes, és mégis nagyon jó! Minden esetben olvassuk el a felhasználók véleményét, és ha túl sok negatív dolgot írnak, akkor kétszer is gondoljuk meg, megvesszük-e, főleg ha viszonylag drága az alkalmazás.

De hogyan vásároljunk?

Nem túlságosan bonyolult dolog megvenni a nekünk szimpatikus játékok. Ha megvan a kívánt darab, akkor annyi a dolgunk, hogy rákattintunk az árára, elfogadjuk az esetleges hozzáférési kéréseket, megyünk tovább a fizetési módokra. Itt két módon van lehetőség a fizetésre, az egy az, hogy megadjuk a hitelkártyánk vagy a bankkártyánk számát, és onnan emelik le az összeget, vagy engedélyezzük, hogy a szolgáltatónk beszedhesse az ellenértékét az alkalmazásnak. Amennyiben a bankkártyánk számát adjuk meg, akkor minden esetben kell, hogy legyen elegendő fedezet legyen a számlánkon,hogy a tranzakció sikeres legyen. Miután a tranzakció sikeresen megtörtént, már telepíthetjük is az alkalmazást, és játszhatunk is vele. A különböző frissítésekért – jellemzően – nem kell fizetnünk.

Sokszor vannak akciók, figyeljük őket, akár töredékáron is megvehetjük a drágább alkalmazásokat az ilyen kiárusításokon.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.