Honlapkészítés és biztonság

2011.07.04.Seobaglyak verseny

Bizony nem minden Seobagoly szakértője a honlapkészítésnek, sokan éppen saját szolgáltatásukhoz készíttetett weboldal népszerűsítése kapcsán találkoznak a keresőoptimalizálással. A hozzám hasonló buherátorok sem szakavatott webmesterek, csak rákényszerülnek a seo tárgyát képező webes megjelenés létrehozására. Persze akadnak szép számmal olyanok is akik elsősorban weboldalak készítésével foglalkoznak, ilyen mai vendég bloggerünk, Arth2o is. Segítségével egy kis ízelítőt kaphatunk a weboldal készítés rejtelmeiből.

A honlapkészítés a webvilágnak egy olyan szegmense, ahol napi szinten változnak a technikák és a technológiák. Aki lépés tud tartani a fejlődéssel és alkalmazza a kor új technikáit, az ütőképes honlapkészítőnek számít.

Ennyi lenne az egész? Csak kövessem a honlapkészítéssel kapcsolatos híreket és én leszek a legjobb? A válasz határozottan nem!

Mivel maga a honlapkészítési eljárások és a körülölelő technika is naponta változik, ezért csak rengeteg tanulással és a kapcsolódó témák megismerésével van lehetőség ütőképes weboldalak készítésére.

Melyek ezek a kapcsolódó témák?

Minden elkészült weboldalnak a szándéka az, hogy a látogatók kedveljék és a keresőkben jó pozíciót érjen el. Miért fontosak ezek? Ha ez nem valósul meg, akkor csak lóg a neten és nem fog profitot termeli.

A kapcsolód témakörökről:

  • webdesign (ha azt szeretnéd, hogy kedveljék a felhasználók az oldalad)
  • webes használhatósági (usability) irányvonalak ismerete (ha azt szeretnéd, hatékony legyen)
  • weboldal és konkurencia elemzési ismeretek (mert nagy a verseny)
  • keresőoptimalizálási ismeretek (hogy a keresőkben is jó legyél)
  • alapvető honlap szerkesztési ismeretek (CSS, HTML)
  • honlap üzemeltetési ismereteket (pl.: mire jó a SEO tárhely)
  • Legújabb webes és mobil szolgáltatások ismerete, alkalmazása (pl.: Facebook)
  • Biztonsági ismeretek (hogy ne érjenek meglepetések)
  • Szövegírás (fontos, a marketing jellegű webes kommunikáció)

Ez csak néhány szegmens amire oda kell figyelni, ha ütőképes weboldalt szeretnél készíteni. Az igazat megvallva kevés olyan cég van, aki mindezekre oda is figyel. Érdemes körültekintőnek lenni és olyan honlapkészítés témakörével foglalkozó céget keresni, akik lelkiismeretesen végzik a dolgukat.

A fenti leírtak szempontok érvényesek egyedi webalkalmazás fejlesztésre, mint például egy speciális webshop készítése, de a legegyszerűbb honlapnál is érdemes szem előtt tartani, hogy ne érje meglepetés a halandót.

Arth2o