Hogyan szereljük fel a tévét a falra?

2014.01.05.Életmód

falra rögzített tévé nagyon szép látványt tud nyújtani, és nem mellesleg spórolunk is a hellyel. Hogyan csináljuk, hogy tökéletes legyen a végeredmény?

A megfelelő állvány

Teljesen mindegy, hogy LCD, LED vagy plazmatévét szeretnénk felrögzíteni, mindegyik jól mutat a falon. Vaktában soha ne válasszunk konzolt, mindig legyünk tisztában televízió méreteivel, különben lehet, hogy cserélhetjük ki. Minden állvány bír egy súlyt/méretet (általában mindkét adatot megadják), figyeljük ezeket az adatokat, főleg, ha nagy tévét szeretnénk feltenni.

A munka

Legelső feladat, hogy az állvány helyét megjelöljük. Lehet közvetlenül a falra szerelni az eszközt, de úgy is oda lehet helyezni, hogy annak segítségével később dönthető és forgatható legyen a készülék. Az ideális magasság az, ha a tévé legalsó pontja a padlótól 50-60 cm-es magasságban helyezkedik el. Természetesen ennél lehet magasabbra is rakni, de mindenképpen próbáljuk ki előtte, nehogy kényelmetlen legyen a nyakunknak!

A tévét nagyon közel is fel lehet szerelni, de nem ajánlott, ugyanis a készülék felmelegedik, és ez nem fog jót tenni sem neki, sem a falnak. Amennyiben nem túl szorosan rakjuk fel, akkor lehetőségünk lesz a későbbiekben forgatni és dönteni. A túlságosan szorosan rögzített eszköz mögött nehézkes lesz a takarítás, és nem várt foltokat eredményezhet a kibocsátott hő.

Miután elkészültünk a felszereléssel, tulajdonképpen már csak egy dolgunk van hátra, eltüntetni a kábeleket. Ha nem zavar bennünket, hagyhatjuk úgy, ahogy van, de több kábel esetén már érdemes elgondolkodni az elvezetésen, mert csúnya. Erre tökéletes megoldás a kábelcsatorna, mely segítségével esztétikusan el lehet tüntetni minden oda nem illő madzagot.