Hogyan segíthet a partner a merevedési zavarok esetén?

2022.01.03.Életmód

Bár megterhelő lehet a kapcsolat egészére nézve a merevedési zavarokkal való megküzdés, egyben lehetőséget kínál arra is, hogy elmélyüljön a kapcsolat. Az erekciós problémák bizonyos gyógyszerekkel kezelhetők, ilyen például a Viagra, de sok esetben a mögöttes okok kezelése vezet erősebb és tartósabb merevedéshez.

A RExMD annak járt utána, hogy mit tehet egy nő, ha partnerének merevedési zavarai vannak. Először is fontos a támogatás, annak a figyelembevétele, hogy bár a nő számára is zavaró lehet, de az érintett számára biztosan frusztrálóbb ez a dolog. Ezért a támogató, megnyugtató és bátorító magatartás az, ami ilyenkor helyes és segíthet a partner érzelmi állapotán és akár a probléma megoldásában is.

A kísérletezés is jó tanács, nagyon sokféle módja van ugyanis annak, hogy teljes erekció nélkül is átélhető legyen a szexuális élvezet. Az új dolgok kipróbálása, a látókör szélesítése segíthet az intimitás átélésében. A behatolással kapcsolatos elvárások nélküli romantikába való visszatérés nagyban segíthet abban, hogy ne legyen nyomás az érintetten. A tudat, hogy erekció nélkül is képes örömet okozni valaki, segíthet az önbecsülésén.

A már említett intimitás fenntartása is elengedhetetlen, attól, hogy a hagyományos behatolásos szex nem kerül szóba, meg kell találni annak a módját, hogy érzelmileg közel maradjanak egymáshoz a partnerek. Az intimitásban segít egy randevú, egy romantikus séta, vagy akár csak egy-egy érintés, ölelés is.

Az erekció feléért az ingerlés és az izgalom felelős, tehát ha ez nincs, akkor nehezebb az erekció elérése vagy megtartása. A kísérletezés, a szexuális játékok és egyéb szórakoztató módszerek, amelyekkel meghosszabbítható az előjáték, mind segítenek abban, hogy a partner megfelelő izgalmi állapotba kerüljön.

Mindennek azonban az alapja, a kulcs a megfelelő kommunikáció. Ha a partner merevedési zavarral küzd, egy egészséges kapcsolatnak az is része, hogy ezt őszintén meg lehessen beszélni. Ez mindkét fél számára nehéz lehet, ezért lehetséges, hogy segítségül kell hívni egy szexuálterapeutát.