Hogyan lettem Seobagoly…

2011.02.03.Seobaglyak verseny

Egy apró kitérőt teszek a mai bejegyzés megírásával. Ma nem a keresőoptimalizálás világában kalandozok, hanem kicsit énblog jellegű témát választok. Persze az, hogy miként lettem seobagoly, mindenképpen szervesen kötődik blogom témájához. Másfelől pedig itt az ideje, hogy be is mutatkozzam olvasóimnak. Dióhéjban annyit, hogy Chati néven ismernek az Interneten, főként mint „SEO buherátort” és „weboldal csináló szakbarbárt”. Hogyan jutottam idáig?

A Seobaglyak egyike

Valamikor régen, valamivel több mint 20 évvel ezelőtt egy Videoton Homelab volt az első számítógép mellyel találkoztam. Számítógépes szakkörön szerettem bele a tudományba. Egy év múlva kaptam az első gépem, egy Commodore 64-est. Természetesen ekkor még az online világról álmodni sem mertünk, csak játszottunk és a Basic rejtelmeit kutattuk.

A gépek jöttek egymás után és én közben másik érdeklődési köröm a gyógyítás felé fordultam. Sokáig orvosnak készültem, de rádöbbentem, hogy nincs hozzá elég szorgalmam. Végül ápoló lettem és vagyok is a mai napig. Igyekszem a szakmát is minél magasabb fokon művelni, már nyolc éve vezető beosztásban irányítom az egészségügyi ellátást a munkahelyemen.

A harmadik évezred elején lett internetem, de sokáig csak mint felhasználó voltam jelen a világhálón. A változás 2007-ben következett be, amikor is munkahelyemen engem kértek meg régi weboldaluk lecserélésére. Persze gőzöm nem volt a webszerkesztésről, a keresőoptimalizálásról meg főként nem. Sokáig kutakodtam míg végül a Joomla segítségével elkészült a lap. Ezután természetesen magamnak is akartam weboldalt. Ötlet híján chat oldalt bütyköltem. Sajnos a chat nem nagyon működik úgy, hogy adott pillanatban csak egy ember van jelen az oldalon. Anélkül, hogy fogalmam lett volna a keresőoptimalizálásról, nekiláttam népszerűsíteni az oldalt, tehát linképítésbe fogtam.

Ezek után hamar rátaláltam a Seobaglyak csoportjára egy fórumon és azóta szaporodnak a weboldalaim és a SEO tudásom. Hamar elragadott a siker íze, imádom a versenyt és nem mellékesen némi anyagi hasznom is keletkezik ebből a hobbiból. Egy ideje már más Seobaglyaknak és weboldal tulajdonosoknak is dolgozom. Nem hirdetem a tevékenységem, többnyire én keresem meg az ügyfeleim. Válogatós vagyok, legyen megfelelő téma (szórakoztat, kihívás) és jól kezelhető munkaadó.

Tömören így lettem én seobagoly és maradok is addig, míg élvezem…