Porszívó: amiért imádjuk!

2016. augusztus 14.
Kategória: Hasznos Tippek |

A házimunkát valaki szereti, van, aki kevésbé, és olyan is akad, aki a takarítást-tisztítást igyekszik minél hamarabb letudni, függetlenül attól, hogy milyen érzelmek fűzik hozzá. Nem is csoda, hiszen vannak időszakok minden család életében, amikor bármit teszünk, az felfordulással jár. Ilyenkor hatalmas segítség lehet a gyors és praktikus porszívó.

Ahol a papok táncolnak…

Bizonyos élethelyzetekben egy héten csak egyszer adódik lehetőség az egész lakást, házat alaposan végigtakarítani, de előfordulhat, hogy ennél kevesebb alkalom az, amikor a porszívón, és a felmosón kívül más is előkerül a szekrényekből. A heti egy alkalomnál azonban általában többször szükségeltetik – szemünk és komfortérzetünk alapján – egy kisebb-nagyobb tisztítás, portalanítás, azonban legtöbbször körülbelül fél óránál több időnk nem adódik erre.

Hasznos..

Nincs is ezzel semmi gond, ilyenkor is bátran rántsuk elő a szekrényből porszívónkat, mert az elhullajtott morzadarabkákat, a sok hajszálat, állatszőrt, a porcicákat, és szöszmöszöket a padlóról, szőnyegekről pár mozdulattal, hatékonyan és gyorsan eltávolíthatjuk. “Ahol a papok táncolnak”, szokták volt mondani, de egy hétköznapi gyorstisztításként ez is tökéletesen megteszi: cserébe pedig kellemesesen érezhetjük magunkat otthonunkban a mindennapok során is.

Porszívózás után is finom illat

Minden háziasszony találkozhatott már a problémával, amikor porszívózás után nem marad más a tisztaság mellett, mint a kellemetlen, tömény por illata. Ezt pedig bizony a porszívó árasztja ki magából, ha nem megfelelően tartjuk karban. Amennyiben a készülék üzembentartásának szabályait betartjuk, esetleg időnként apróbb szervizelésre is elvisszük, akkor a porillattal bizonyosan nem kell többet bajlódnunk. No, de hogy is varázsolhatunk friss, finom illatot a porszívóval? Erre is van egy apró trükk: a porszívók többségénél találunk egy szivacsot ott, ahol a masina a levegőt kifújja. Nincs is más dolgunk, mint ezt a szivacsot kiszedni, és pár csepp illóolajat cseppenteni rá a kedvencünkből.

Arra érdemes figyelnünk ebben az esetben, hogy az illóolajok többsége hajlamos a szivacsdarabkát elszínezni, ám ez igen kevéssé látható. A másik megoldás, ha akár emiatt, akár más okból kifolyólag mást választanánk az illóolajok helyett, a imádott textilillatosítónk is tökéletes eredményt produkál. Fújjuk be vele a szivacsot, és voilá! A porszívózás után csodás illat marad a lakásban!

Látványos és még gyors is?!

Minden takarítási fázist egybevetve a porszívózás az egyik leglátványosabb a sok közül. Amikor szalad a lakás, a gyermekek és a vendégek észrevétlenül behozzák cipőikkel és ruháikkal a sok-sok port, földdarabokat, szöszöket, esetleg egy esősebb-sárosabb nap után rohamozzák meg az otthont, bizony hamar el tud szabadulni a pokol. Annál pedig nincs is bosszantóbb, amikor akármerre járunk, minden kis zeg-zugban, a szőnyegeken kosszal találkozunk, a padló pedig nemcsak, hogy nem fénylik a tisztaságtól, de egyenesen csúnyának hat a pacák sokasága miatt.

Ennek köszönhetően, amikor porszívónkkal akár csak pár perces hadjárat keretében is, de végigpásztázzuk a lakás minden pontját, ami utána fogad minket, összehasonlíthatlanul boldogabbá tesz mindannyiunkat, mint az, ami pár perccel azelőtt uralkodott káoszként. Emellett pedig valóban gyors megoldást jelent, mert sok esetben ténylegesen pár perc is elegendő lehet a kívánt hatás eléréséhez.

Véd a poratkák ellen

A porcica minden szülő rémálma, a gyermekek viszont gyakran imádják őket kergetni ide-oda. Ez azonban sajnos nagyon egészségtelen, hiszen a porcica a poratkák elszaporodásának egyik legütősebb melegágya a szőnyegek, padlószőnyegek mellett. Természetesesen száz százalékig sosem fogjuk tudni kiűzni a házból a kis élősködőket, de a gyakori porszívózással elejét vehetjük a család allergiájának kialakulását.

Használjuk tehát minél gyakrabban a masinánkat, hiszen nemcsak a látható, sőt hatalmas koszdarabkáktól szabadítja meg a családot, hanem a szemmel láthatlan port is felszívja, ami igen nagy hatásmechanizmusú faktor az allergia kialakulását illetően. Emellett pedig érdemes lehet olyan készüléket vásárolni – vagy a már meglévőnket felszerelni -, amely légszűrővel van ellátva, hiszen ez sokkal alaposabb munkát képes végezni.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.