Felváltja-e a tablet a laptopokat?

2014. február 11.
Kategória: Hasznos Tippek |

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a táblagépek. Elsősorban az olcsóságuk teszi vonzóvá őket, a legalapabb darabok ára kevesebb lehet, mint amennyibe egy okostelefon kerül. Vajon felváltja-e a vékony tábla a laptopokat?

Miért szeretik az emberek a táblagépeket?

A tabletek vékonyak, kicsik, akár egy közepes méretű női táskában is bőven elférnek. Az áruk is vonzóvá teszi őket, hiszen egy laptop vagy egy okostelefon árának töredékéért beszerezhetünk egyet. Igaz ugyan, hogy a márkásabb, strapabíróbb darabokért alaposan a pénztárcánkba kell nyúlni, de azoknak sem kell lemondani a táblagépek előnyeiről, akik nem tudnak kifizetni érte egy kisebb vagyont.

Laptop kontra táblagép

A táblagép tulajdonképpen egyetlen érintőképernyőből áll, az ember az ujjaival navigál a kijelzőn. A laptop kijelzője nem érintős, touchpaddel, egérrel és billentyűzettel navigál. Míg a tablet – pontosan ezeknek a tulajdonságoknak a hiánya miatt – inkább szórakozásra teremtődött, addig a laptop (és természetesen az asztali számítógépek) inkább munkaeszköz, legalábbis még.

A tabletek jövője

táblagépek folyamatosan fejlődnek, mivel még egy viszonylag új eszközről van szó, így nem lehet tudni, hogy pontosan mit is lehet kihozni a kis kütyüből. Annyi már biztos, hogy egyre több olyan darab készül, amelyikhez alapból adnak csatlakoztatható billentyűzetet, sőt, már billentyűzettel ellátott tokokat is lehetőségünk van beszerezni. A hozzáillesztett billentyűzettel tulajdonképpen laptoppá alakíthatjuk az eszközünket, és már semmi akadálya nem lesz hosszabb levelek megírásának, vagy olyan munkák elvégzésének, amihez elengedhetetlen mondjuk az egér használata.

Sok helyütt használták már a tableteket munkához, de a csatlakoztatott billentyűzet, a folyamatosan fejlődő operációs rendszer, a rohamtempóban bővülő applikáció kínálat segítségével a közeljövőben a klasszikus laptop használatát háttérbe szoríthatják a táblaeszközök.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.