Hallott már az öntapadós tapétáról?

2013.08.27.Seobaglyak Hirdetés

Gondolt már arra, hogy ideje lenne megváltoztatni otthonában a falak színét, de nem volt sem ideje falat festeni vagy tapétázni, sem pénze szakembert hívni, hogy csinálja meg? Az öntapadós tapéták kiválóan ki tudják váltani a hagyományos tapétákat.

Mik az öntapadós tapéták legnagyobb előnye? A legfontosabb az, hogy szinte bármilyen felületre felragaszthatóak, legyen az fal vagy csempe, fa vagy műanyag. A felragasztás roppant egyszerű, semmilyen külön eszközt nem igényel. Könnyedén lehet szabni és vágni, tartós és dekoratív. Bár tapéta a neve, bármilyen más felületre is egyszerűen fel lehet ragasztani. Felújíthatjuk vele bútorainkat, dekorálhatunk bármit.

Léteznek táblatapéták, amelyek egyszerűen lemoshatóak. A kisgyermekek imádnak mindenhová rajzolni, és az roppant kellemetlen, ha a frissen festett falra vagy felhelyezett tapétára firkálnak, hiszen az gyakorlatilag ott fog maradni a következő átfestésig. A táblatapétákra bátran lehet firkálni (és természetesen a tananyagot is felírni!), mert nagyon egyszerűen el lehet onnan tüntetni a firkát, és újat írni rá.

Emlékszik még arra, hogy mennyi munkával jár egy festés? Rengeteg kellék kell hozzá, a színválaszték nem nagyon széles, ha egyedivé akarjuk tenni, akkor még több munka, esetleg grafikus kell hozzá, hogy szép mintákkal legyen beborítva. Nem is beszélve a napokig terjengő festékszagról, ráadásul félni kell az elmaszatolódástól és a csíkoktól. Ha nem szakemberrel csináltatjuk, ami ugye plusz költség, akkor sajnos számolni kell azzal, hogy nem lesz tökéletes a végeredmény. A hagyományos tapéta felhelyezése sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Biztos, hogy előbb-utóbb még jobban el fognak terjedni ezek a könnyen szabható, mintás, esztétikus öntapadós tapéták, hiszen könnyen felhelyezhetőek, és ránézésre meg sem lehet állapítani, hogy ez csupán egy matrica.

Tapétázna? Válogasson a Tapétacenter óriási választékából!