Fürdőszoba trendek 2023

2023.05.22.Hasznos Tippek

Akinél épp időszerű a fürdőszoba felújítás, nem árt, ha tisztában van az idei rendekkel. Bár vannak örökérvényű klasszikusok, olyan irányzatok, színek és formák, melyek ki fogják állni az idő próbáját, így bátran választhatjuk őket, ugyanakkor nem árt tisztában lenni a 2023-as trendekkel sem, hogy mi számít idén terndiknek és menőnek.

Az elmúlt években a stílusok közötti átmenet egyre inkább divatba jött a nappalik és hálók esetében, így csak idő kérdése volt, hogy a hagyományosabb, klasszikusabb megoldások lazább kivitelezése mikor éri el a fürdőszobát is. Tovább nem kell várunk, ugyanis idén ez az irányzat a fürdőkbe is átterjedt. A fürdők esetében elsősorban a természetes alapanyagok, illetve a kortárs, spa elem keveredését jelenti.

Kombinálhatjuk a matt és csillogó elemeket is anélkül, hogy megborulna a harmónia.

Bútorok, bidék, burkolatok a fürdőben 2023-ban

Bútorok tekintetében a fából készült fürdőszobaszekrények és mosdópultok meglehetősen népszerűek idén, melyek otthonosabbá, hívogatóbbá varázsolhatják a fürdőszobát. Színek tekintetében a világosabb árnyalatok érvényesülnek idén, bár az élénkebb színek is divatosnak mondhatók idén.

Szintén nagy népszerűségnek örvendenek idén a bidék, nemcsak hazánkban, de szerte a világon. Idén a modern megoldások hódítanak igazán, mint a fűthető ülések vagy az öntisztító modellek.

Már a tavalyi évben is népszerű megoldás volt zöld növényekkel elárasztani az otthonunkat, és mini dzsungelt kialakítani. Ez a trend idén elérte a fürdőszobákat is. Persze erre nem minden fürdő alkalmas, leginkább ott mutatnak jól a zöld növények, és érzik jól magukat, ahol megfelelő mennyiségű fényt is kapnak. Természetesen találhatunk sötétség és párakedvelő növényeket is, egy ablaktan fürdő is dzsungellé alakítható.

Szintén népszerűek idén a pénztárcabarát megoldások, különösen, ami burkolatokat illeti. A spórolás fontos szempont idén is, ha fürdőszoba felújításról van szó. Népszerűek a festett falak, a kerámia csempék és padlólapok.