Facebook feltörés

2013.01.29.Seobaglyak Hirdetés

Akik valamennyire is jártasak az internet világban minden bizonnyal egyetértenek abban, hogy a Facebook a világ leghatalmasabb közösségi oldala, amelynek egyben a legtöbb regisztrált felhasználója is van. A közösségi életet, az emberek közötti kapcsolattartást az elmúlt években új szintre emelő Facebook lehetőséget ad számunkra, hogy akár egy párezer forintos telefonnal is bárhol, bármikor, az esetek jelentős többségében ingyen üzenhessünk, vagy üzenetet hagyhassunk barátainknak.

Megoszthatjuk velük gondolatainkat, meghívatjuk őket közelgő, számunkra fontos eseményekre, vagy akár feltölthetjük a legutóbbi családi összejövetelkor, vagy fantasztikus külföldi nyaralásunkkor készült fényképeinket. A Facebookon már más szabadidős tevékenységeink klubjait is létrehozhatjuk: többek között külön csoportot alakíthatunk a szintén facebookos alkalmazás keretei között megismert emberek részére.

facebook hacker

Azonban mint minden jó dolognak, ennek is megvannak az árnyoldalai: a facebook is feltörhető. Hatalmas mennyiségű személyes adat, bizalmas információ található meg rólunk ezen az oldalon. Gondoljunk csak bele: születési dátumunktól kezdve az e-mail címünkig minden megtalálható itt, nem is beszélve azokról a beszélgetésekről, melyeket barátainkkal folytatunk, és csak ránk tartoznak. Természetesen a nagy rajongói oldalak tulajdonosai és adminisztrátorai képezik a hackerek, vagy inkább crackerek célpontjait. Nem pusztán kíváncsiság hajtja ezen embereket, hanem a valós anyagi haszon megszerzésének lehetősége. Egy-egy ilyen nagyobb oldallal több ezer felhasználó érhető el (hirdetéssel) és így jó áron eladható portékát képez.

A Facebook jelszó feltörés ma már jelentősen elterjedt. Ezeket a jelszó feltöréseket nem csak a profi programozók alkalmazhatják, hanem pár egyszerű trükk megtanulása után olyan személyek is, akik nem tartoznak a számítástechnikai zsenik szűk táborába. Sőt a programozók készítenek bárki számára használható feltörő programokat is. Fontos tehát mindenki számára, hogy megfelelően védje le profilját: ehhez már maga a portál is sok segítséget ad a biztonsági beállítások menüpont alatt. Emellett mindenképpen ügyeljünk arra, hogy csak megbízható, megfelelő védelemmel ellátott számítógépről jelentkezzünk be adatlapunkra. A védelem így sem száz százalék, azonban lényegesen nehezebben hozzáférhetővé válnak adataink mások számára.