Ezért ne hancúrozz masszázsmedencében

2017.07.10.Életmód

A masszázsmedencék normál esetben azt a célt szolgálják, hogy elősegítsék lelki és testi egészségünket, azonban ezek a biztonságos rekreációs kiegészítők is gyakran rejthetnek magukban előre nem látható, komolyabb veszélyeket abban az esetben, ha a felhasználók nem ügyelnek a rendeltetésszerű használatra. Hogy mennyire komoly veszélyforrás lehet egy masszázsmedence, azt mi sem mutatja jobban más, mint egy kanadai pár csúfos balesete, akik a nem rendeltetésszerű használatba haltak bele.

A mexikói példa

A történet főszereplője egy idős amerikai házaspár, akik Mexikóba utaztak annak érdekében, hogy részt vegyenek lányuk esküvőjén, amire egy helyi luxushotelben került sor. A 67 és 63 éves örömapa és örömanya ennek megfelelően egy olyan luxus lakosztályban került elszállásolásra, ahol a szoba egyik tartozéka volt a masszázsmedence, amelyet természetesen az idős pár még aznap este ki is próbált, és a beszámolók szerint csakhamar felforrósodott köztük a hangulat, ezáltal szexuális aktusba kezdtek. A meleg víz, az aktív testmozgás, az idős kor és a túlsúly azonban nagyon rossz kombináció, így az idős férfi az aktus közben szívrohamot kapott.

További érdekes témák a jakuzzi kapcsán:

Az eset azonban olyan szerencsétlen pózban történt, hogy a nagy testsúllyal rendelkező örömapa a szívroham következtében a víz alá nyomta a feleségét, aki nem tudott kiszabadulni a nagy súly alól, így belefulladt a medencébe. A párt másnap reggel, a szobaszolgálat találta meg, de akkor már nem lehetett segíteni rajtuk.

Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított, és mint kiderült, a masszázsmedence működésében nem volt hiba, ezáltal nem a jakuzzi volt a ludas, hanem az idős házaspár használta rosszul ezt a rekreációs kiegészítőt. A meleg víz ugyanis a pihenésre és a kikapcsolódásra szolgál, legfeljebb a kisebb testmozgást, a játékosságot, a fizikai állapot javítását, de a szexet nem minden esetben. Persze vannak kivételek! Hogy mit kell tudni minderről?

Szex a jakuzziban, avagy a leggyakoribb tények és tévhitek

Bár a fentieken túl számtalan ellenpéldát tudnánk még felhozni rá, ellenben a masszázsmedencében való szex nem egy olyan dolog, ami határozottan tiltott, azonban érdemes lehet odafigyelni ebben az esetben bizonyos dolgokra. A kellemes meleg víz, a meghitt hangulat és a lebegő érzés ugyanis határozottan csábító lehet a szex kapcsán, azonban néhány tévhitet így is érdemes lehet eloszlatni. Lássuk ezeket!

Szükség van-e védekezésre egy masszázsmedencében?

A szexnek nemcsak az ágyban, hanem a masszázsmedencében is biztonságosnak kell lennie. Bár a gumi használata okozhat némi problémát – a felhelyezést érdemes szárazon elvégezni, utána túl sok probléma nem adódhat –, azonban a nem kívánt terhesség miatt érdemes lehet élni vele. A legbiztonságosabb azonban ezen a téren a fogamzásgátló és a más egyéb módszerek, a megszakításos megoldás viszont nem, hiszen a vízbe kerülő sperma így is okozhat nem kívánt terhességet. A nemi úton terjedő betegségektől azonban a masszázsmedencében még az óvszer sem nyújt mindig védelmet.

Kell-e félni az óvszer károsodásától a vízben?

Ez leginkább az aktus hosszától függ. Normál esetben a vízben használt egyes vegyszerek károsíthatják a gumit, azonban az aktus néhány perces időtartama során bizonyára nem befolyásolják a hatékony védelmet. Amivel számítanunk kell, az nem más, minthogy a síkosító anyag hajlamos a leoldódásra, ami a hölgyek számára kellemetlenséget okozhat. Amire fontos odafigyelni, hogy megfelelő méretű óvszert válasszunk, mert ha az óvszer alá víz kerül, akkor az könnyedén kirepedhet vagy lepereghet.

A forró víz sem véd meg a nem kívánt terhességtől?

Röviden és tömören: természetesen nem! A nagyon forró víz ugyanis valóban képes megölni a spermákat, de ez csak forrásban lévő vízre igaz, amit azonban az ember képtelen elviselni a masszázsmedencében. Magyarul a jakuzzi vize rendszerint pont olyan kellemes, hogy abban a sperma életben tud maradni, noha a vízben megtalálható vegyi anyagok elpusztíthatják.

Változik-e a víz kémiája a masszázsmedencében a szerelmeskedéstől?

Természetesen! A víz kémiája pontosan ugyanúgy viselkedik a szeretkezés közben is a masszázsmedencében, mintha csak fürdőznénk benne. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy minden testfolyadékunk, ezáltal az izzadtság és a legkülönfélébb testnedveink is hatással lesznek a víz kémiájára. A sperma ebben az esetben szintén befolyásoló tényező, ezáltal fontos lehet, hogy ne kerüljön a medence vizébe – már amennyiben ez megoldható. Amennyiben nem, akkor érdemes lehet mielőbb lecserélni a vizet annak érdekében, hogy normalizálódjon a helyzet. Erre persze ilyenkor nemcsak a kémia, hanem a higiénia miatt is komoly szükség van!