Ennyire fontos az intimitás a párkapcsolatokban

2021.11.21.Életmód

Az intimitás az összetartozás érzésével függ össze, amelyet úgy értelmezünk, mint a megértés, a támogatás és a támogatás érzése, a megosztás (idő, tevékenységek, család) érzése. Ezért elősegíti a közelséget, a kötődést és a kapcsolatot. Az intimitás bizalmat és kölcsönös ismeretet igényel.

Ebből fakad az a vágy, hogy a másik embert boldoggá akarjuk tenni, hogy részesei legyünk a jólétének, és hogy mindent meg akarunk osztani. Ez a tiszteletre, a kölcsönös segítségnyújtásra és a szeretett személy megbecsülésére épül. Emellett érzelmi támaszként is szolgál.

Igen ám, de az intimitás néha megtörik. Az én személyes tapasztalom szerint az erekciós problémákkal az intimitás ijesztővé válik, és elkezdjük kerülni. Vagyis én megpróbáltam kibújni alóla, ami még több problémához vezetett. Nem mertem megölelni a páromat, nem akartam megfogni a kezét, és amikor egyedül maradtunk, akkor gyorsan a telefonba merültem, nehogy bármi személyesre terelődjön a szó.

Gondolom, mondanom sem kell, a párom azonnal kapcsolt, és bár nem tudta, hogy mi történik velem, elkezdett rossz dolgokra gondolni. Természetesen nem csaltam meg, de ő ezt akkor nem tudta.

Az erekciós problémák kezelhetőek

Az intimitás a feltétel nélküli támogatás érzését jelenti, a tudat, hogy az a személy, akit annyira szeretünk, bármikor mellettünk áll, jólétet teremt, és ezért az érzelmi kapcsolat egyik alappillérévé válik. Ha egy párkapcsolatban van elkötelezettség és vágy, de nincs intimitás, akkor felszínes párkapcsolatról beszélünk, ahol a bizalom, az érzelmi támogatás és a személyes kérdések megosztása a barátság szintjére szorul vissza.

Nekem hónapokig tartott, mire végre bele mertem nézni a párom szemébe, és el mertem neki mondani, hogy mi történik. Már előre rettegtem a reakciójától, de kellemesen csalódtam. Neki is egy hatalmas kő esett le a válláról és nekem is. Együtt sokkal könnyebb volt kipróbálni a különböző készítményeket, hiszen nem kellett titkolnom.