Elmúlt a szerelem? Ideje továbblépni?

2020.10.29.Életmód

Az új kapcsolat új reményeket hoz magával. A párok azt hiszik, vagy legalábbis megpróbálnak arra gondolni, hogy ez most tényleg egy egész életre szól majd. Azonban, ahogy halad előre az idő, úgy vesznek észre olyan tulajdonságokat, amik nem hosszútávra szólnak. Ezek az intő jelek már az ismerkedés elején megjelenhetnek, így érdemes figyelni rájuk. Nézzünk pár példát.

Csak fizikai vonzalom

A fizikai vonzalom akkor múlik el gyorsan, ha csupán testi kötődés lépett fel. Ez a vonzalom tarthat pár napig, de akár hetekig is. Ha semmi más nem fog meg a másikban, mint a külseje, akkor nagy valószínűséggel csak egy futókalandról van szó.

A levakarhatatlan

Az ember néha szeret egyedül lenni, pihenni és kicsit magával törődni. Azonban vannak olyan kapcsolatok, ahol az egyik fél szinte levakarhatatlan, folyton a nyomunkban van, telefonál, üzenetet ír, a nap 24 órájában velünk akar lenni. Ez előbb vagy utóbb kifárasztja a másikat, aminek a menekülés lesz a vége.

Célok

Mi lesz akkor, ha az egyik fél nagy családra vágyik, a másik pedig inkább a karrierjét építené? Nagyon egyszerű, válás. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, figyelni kell, hogy milyen közös és eltérő céljaink vannak. Azok, akik külön irányba tartanak, jobb, ha már az elején más utat választanak.

Hazugságok

Egy párkapcsolatba talán nem is lehetne rosszabb annál, ha az egyik fél rendszeresen hazudik. Itt most nem arról van szó, amikor akkor is megesszük a párunk főztjét, ha éppen nem tetszik, hanem más ki nem mondott érzésekről. Amikor az ember elveszti a bizalmát, akkor nehezen lehet visszaszerezni. Még az olyan gondokat is meg lehet oldani, mint az impotencia, azonban mindig őszinteséggel.

Nem lehetünk önmagunk

Hiába választunk párt, még mindig szeretnénk önmagunk lenni. Ha valaki szinte hal a festészetért, viszont a párja nem támogatja, vagy egyenes visszafogja benne, akkor később sem várható nagyobb változás.

Fontos, hogy már a kapcsolat elején legyünk résen, és vegyük észre az apró jeleket is. Minél tovább vagyunk benne egy nem működő ismerkedésben, annál nehezebb lesz kijönni belőle úgy, hogy senki se sérüljön meg.