Valóban megcsalásnak számít, ha valaki másról ábrándozunk?

2019. július 4.
Kategória: Életmód |

Egy boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatban mindkét fél őszinte, és hűséges a másikkal. A megcsalás sok embernél akkora érvágás, hogy egyenesen a szakításhoz, vagy házasság esetén akár a váláshoz is vezethet. De mi számít megcsalásnak? Bármennyire is furcsa, ezt a kérdést jó már a kapcsolat elején, az ismerkedési fázisba tisztázni partnerünkkel, hiszen ezzel könnyen el tudunk kerülni a későbbiekben előforduló, kellemetlen szituációkat. Ugyanis könnyen lehet, hogy míg számodra a megcsalás azzal egyenlő, hogy a partnered ágyba bújik egy másik férfival, számára már akkor is egy hűtlen disznó vagy, amikor csak beszélgetsz egy lánnyal.

Van értelme a folytatásnak, ha az egyik fél félrelépett?

Nehéz úgy megbízni valakivel újra, aki már csalódást okozott neked, és tudod jól, hogy képes mindenféle rossz érzés nélkül a szemedbe hazudni. Sokak szerint az a kapcsolat, amelyben az egyik fél akár csak egy alkalommal félrelépett, az már soha nem lehet egy boldog, felhőtlen és őszinte viszony. Ha ez a félrelépés valóban csak egy egyszeri rossz döntésnek tudható be, akkor is ott van a másik félben az a gonosz kis manó, aki miatt folyamatosan idegeskedést, szorongást kelt az illetőben. Ha egyszer félrelépett, akkor máskor is félre fog?

Ez nagyon egyénfüggő. Mint ahogy az is, hogy a megcsalást ki, mennyi idő eltelte után tudja valóban megemészteni, és teljesen megbocsájtani. Ne feledjük: Az nem számít megbocsájtásnak ha elnézzük, ám az első adandó alkalommal a partnerünk fejéhez vágjuk az esetet. Inkább azon kell gondolkozni, hogy mi az oka a félrelépésének, és hogy mit tehetünk közösen annak érdekében, hogy ez újra ne következhessen be. Ez pedig nem azt jelenti, hogy ezentúl jogunk van elvárni a párunktól, hogy minden pillanatáról pontosan beszámoljon. Az elvesztett bizalom felépítése azonban egy olyan dolog, melyhez türelem, és elegendő idő kell. 

Kinek mit jelent a „Megcsalás” kifejezés? 

Nem könnyű meghúzni a határt, hogy mi számít valóban megcsalásnak, és mi nem. Minden ember más, és minden párkapcsolat eltér egymástól, így nagyon változó lehet arról is a felek véleménye, hogy mi az ami még belefér egy monogám párkapcsolatban, és mi az ami már egyáltalán nem. Ha akinek már az is bicskanyitogató, ha egy szórakozóhelyen beszélgetésbe elegyedsz egy ismeretlennek, még akkor is ha szó sincs testi érintkezésről, mások számára viszont a flörtölés, sőt sokszor még a csókolózás is beleférhet a kapcsolatban. 

Egy megcsalásról szóló felmérésben arra voltak a kutatók kíváncsiak hogy vajon az emberek számára mit jelent a „megcsalás” kifejezés valójában. Férfiak, és hölgyek esetében is, az egyértelműen megcsalásnak számító szexuális együttlét mellett akadt egy-két igen meglepő dolog is. A kutatás során például kiderült az is, hogy sokan sokkal jobban rettegnek attól, hogy párjuk egyszerűen beleszeret egy másik emberbe, minthogy egy rossz döntés miatt, hirtelen felindulásból ágyba bújik valakivel. Az is kiderült, hogy a megkérdezettek 18%-a számára már az is megcsalásnak számít, ha szexuális aktus során másról fantáziál az egyik fél.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.