Hogyan óvjuk meg otthonunkat a nagy melegtől?

2014. április 11.
Kategória: Életmód |

Bár még csak április van, lassan el kell kezdenünk gondolkozni azon, hogy mi lesz, ha beköszönt a meleg idő. Nagyon nem kellemes dolog, amikor hiába van minden zárva, mégis a nyílászárók mentén ömlik be a forróság a lakásba.

Vásároljunk kiegészítőket!

Sokat segíthet, ha megfelelő sötétítőket vásárolunk. Az ablak elé helyezett sötétítő függönyök valamit segítenek, de azért az igazi a redőny. Egyrészt sötétít, másrészt kiváló a hőszigetelési képessége leengedett állapotban. A reluxa csak sötétíteni képes, mivel bent van, így nem zárja ki a forróságot (és télen a hideget). Fontos, hogy éjjelente nyissunk ablakot annyira, amennyire lehetséges. (Ha a földszinten lakunk, akkor nem biztos, hogy jó ötlet tárva-nyitva hagyni az ajtókat, ablakokat) Így a nappal bejövő meleget valamennyire csökkenteni tudjuk.

Drágább megoldások a hűsre

Természetesen a klíma az egyik legjobb megoldás a hűsölésre. Viszont a sima klíma meglehetősen drága, a mobil meg hangos. Sajnos nem minden otthonba lehet klasszikus klímát szerelni, ezt mindenképpen tudakoljuk meg előre, nehogy meglepetés érjen bennünket. A klíma alapból sem olcsó, ráadásul a számlánk is jelentősen megugorhat, ha állandóan hűtünk. Akik nem engedhetnek meg magunknak klímaberendezést, azok szerezzenek be ventilátort még a szezon előtt. Amint beköszönt a forróság, szinte lehetetlen klímát, ventilátort szerezni időben, úgyhogy érdemes már most beszerezni.

Ám hiába a drága, jó minőségű klíma, ha az ablakokkal és az ajtókkal nincs minden rendben. Ha a nyílászárók nem szigetelnek rendesen, akkor csak pénzpocsékolás az otthon hűtése. Mielőtt nagy beruházást tervezünk klíma ügyileg, először is ellenőrizzünk minden ajtót és ablakot. Amennyiben szükséges a csere, először ezt oldjuk meg. A költségeinket csökkenthetjük úgy, hogy nem új ajtót vagy ablakot vásárolunk, hanem használtat. Ezek is legalább olyan jó minőségűek, mint az újak.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.