Hogyan lesz a szobából iroda?

2020. december 9.
Kategória: Életmód |

2020 sok újdonságot és változást hozott az emberek életében. Sokan például megismerkedtek az otthoni dolgozás és tanulás előnyeivel, vagy éppen hátrányaival. Most, hogy kevesebb időt töltünk a szabadban és a barátainkkal, eljött az ideje, hogy az otthonunkat a munkánkkal kompatibilissé tegyük.

A tanulás és a folytonos gép előtt ülés rossz hatással lehet az egészségünkre, így érdemes minél hamarabb megtenni a legfontosabb lépéseket az ügyben. Nézzük, hogy mit tehetünk saját magunkért!

Először adjuk meg a lelkünknek, amire vágyik. Nem mindegy, hogy hol tanulunk vagy dolgozunk. Egy kopott asztal fehér fallal nem mindenkit ösztönöz. Az a legjobb, ha olyan íróasztalon dolgozunk, ami tetszik, és különböző apróságokkal is feldobjuk. Egyesek szeretik a növényekkel, mivel a zöld szín nyugtató a léleknek.

Mások apró dísztárgyakat tesznek le, bekészítik a kedvenc tollukat és a legjobb füzeteiket. Az asztali rendezők és irattartók szintén mutatósak lesznek. Néhány bolondos matrica pedig segíthet abban, hogy jobb kedvünk legyen, amikor leülünk az asztalra.

Figyeljünk az egészségre

Amennyiben már jól érezzük magunkat, akkor jöhet az egészség. Fontos, hogy olyan széken üljünk, ami kényelmes, tartja a fejünket és a derekunkat is. A legjobbak a gamer székek, de ha ezek a költséghatárunkon kívül esik, akkor irodai széket is vásárolhatunk. Jó, ha beszerzünk mellé egy lábtartót is, így a vérkeringésünknek is jobb lesz.

Ezután jöhet a számítógép. Szerezzünk be egy jó egeret, és egy kényelmesen használható billentyűzetet. Ne legyen végig kinyújtva a kezünk, inkább húzzuk közelebb magunkhoz a billentyűt, hogy még könnyebb legyen az írás. Ne feledkezzünk meg az asztali lámpáról sem, mivel a szemünk hamar el fog fáradni a téli szürkeségben.

Ma már választhatunk olyan lámpákat, amik a számítógéphez csatlakoztathatók, ráadásul a fény is állítható rajtuk. Végezetül lehet, hogy egy fülhallgatóra és mikrofonra is szükségünk lesz, főleg akkor, ha online órákra vagy megbeszélésekre kell jelentkeznünk. Ezáltal az otthoni környezetből is varázslatos irodát tudunk készíteni.



Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.