A csodás magnézium

2022.09.16.Életmód

Testünk számára létfontosságú a magnézium, a vércukorszint szabályozásától egész a sportteljesítmény fokozásáig hatással van szervezetünkre. A magnézium a testünkben található negyedik leggyakoribb anyag, ami több mint 300 anyagcsere-reakcióban vesz részt. Sok élelmiszerben megtalálható, sokan mégsem jutnak hozzá elegendő mennyiségben. Ilyen esetekben érdemes megfontolni a magnézium pótlását.

Jótékony hatások

A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, és az elektrolit-egyensúly fenntartásához. Részt vesz továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez is. Fontos szerepe van a normál izomműködésben és a fehérjeszintézisben is. A normál csontozat fenntartásában is részt vesz és hozzájárul a normál pszichológiai funkciók fenntartásához. Ugyanígy a normál fogazat fenntartásában is szerepet játszik, és hozzájárul a sejtosztódáshoz is. Ezekből is látszik, hogy mind a lelki, mind a testi egészségünkben milyen fontos szerepe van.

A források

Kiváló magnéziumforrás például az étcsokoládé, 28 grammban 64 milligramm magnézium van. Ezen kívül magas a vas-, a réz- és a mangántartalma is, melyek táplálják az egészséges bélbaktériumokat. Az avokádó is egy fontos magnéziumforrás, egy közepes méretű avokádó 58 milligramm magnéziumot tartalmaz, emellett magas a kálium-, a B- és K-vitamintartalma is.

A diófélék között is vannak magas magnéziumtartalmúak, ilyen a mandula, a kesudió és a brazil dió. De ugyanígy az olyan hüvelyesek, mint a lencse, a bab, a csicseriborsó, a borsó és szójabab is kiváló magnéziumforrások. Nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaz a lenmag, a tökmag és a chia-mag is, azon kívül, hogy ezeknek magas a rosttartalmuk is.

Kiváló minőségben

Az USA Medical kínálatában is találunk magnéziumot és egyéb vitaminokat, ásványi anyagokat is. Ezek prémium minőségben készülnek és kedvező áron érhetők el. A magnézium-glicinát egy kiválóan hasznosuló készítmény, ami szerves magnéziumból és glicin aminosavból képződik, könnyen felszívódik és nincs hashajtó hatása.