Autóhitel felvételének okai és a lehetőségek

2013.09.04.Seobaglyak Hirdetés

Az emberek több okból kifolyólag döntenek az autóvásárlási hitel mellett. A legelső ok az, hogy a kocsira szükség van, viszont pénz nincs rá. Ilyenkor az ember mérlegel, hogy mennyire is kell neki az autó, képes lesz-e huzamosabb ideig fizetni a törlesztőrészleteket, vagy sem.

Szerencsésebbek azok, akik nem milliókat kell kipótolni az álomjárgányhoz, hanem szerényebb összeget. Ők talán azok, akik bátrabban mernek belevágni a hitelezésbe, hiszen nem súlyos pénzeket kell majd visszafizetniük sok-sok éven keresztül, hanem viszonylag keveset. Ilyen esetekben, ha van idő, talán érdemesebb megvárni, míg összegyűlik a hiányzó összeg. Amennyiben az autóra sürgősen szükség van, és a hiányzó pénzt csak lassan tudnák előteremteni, akkor kell komolyabban fontolóra venni a hitellel történő vásárlást.

Vannak olyan emberek, akik megengedhetnék a jármű egy összegben való kifizetését egy adott pillanatban, de a pénz része vagy egésze azonban másra kell, ezért kisebb-nagyobb összeget hitelből kénytelenek finanszírozni.

Autóra nem kizárólag autóhitelt lehet felvenni, hanem személyi hitelt is, de lényegesen rosszabb annak a konstrukciója. A személyi hitel előnye, hogy a pénz megkapása után azonnal létrejöhet a vétel, nem szükséges további papírmunkával foglalkozni. Ám a kamatok sokkal nagyobbak a személyi hitel esetén, ezért nem éri meg ezt választani. Ráadásul autóhitel felvétel esetén a gépjármű maga a fedezet, személyi hitelnél pedig a fizetés.

Milyen lehetőségek vannak? A lehető legpontosabb kalkulációkhoz érdemes külön autóhiteles kalkulátort használni. Ennek segítségével, a speciális igények felmérésével lehet képet kapni arról, hogy milyen hitelt tudunk kapni, és milyen kondíciókkal. A hitelfelvétel nem gyerekjáték, amennyiben nem járatos benne, akkor ajánlatos pénzügyi szakemberhez vagy hitelekkel foglalkozó céghez fordulni segítségért!