A szexuális intelligencia létezik és lehet dolgozni rajta

2022.04.05.Életmód

A szexuális intelligencia úgy határozható meg, mint egy személy azon képessége, hogy kezelni tudja a szexualitását és kielégíteni a partnereit. Más szóval, a szexuálisan intelligens személy olyan személy, aki képes élvezni a szexet, és rávenni a párját, hogy szintén élvezze azt. De hogyan javítható ez a képesség?

A szexuális nevelés fontossága

Az első dolog, hogy értékes ismereteket szerezzünk a szexualitásról, hogy dolgozzunk saját nevelésünkön, felismerve és leküzdve bizonyos mítoszokat és tabukat, amelyek a társadalomhoz kötődnek, és amelyek a kultúrán, a valláson és a családon keresztül rögzülnek. Ez kapcsolódhat a közös pillanatokhoz, az impotenciát érintő kérdésekhez vagy a libidóhoz.

Jöhet az önismeret

Miután megszabadultunk a szexről szóló mítoszoktól és hazugságoktól, itt az ideje, hogy felfedezzük saját magunkat, hogy kiderítsük, mit szeretünk, mi izgat minket, mit kedvelünk jobban, és erotikus viselkedésünk mely aspektusait nehezebb kimutatnunk. Lehet, hogy a múltunk, tapasztalataink, vagy érzelmi és személyes hiányosságaink, például az alacsony önbecsülésünk miatt találunk blokkokat.

Következő lépés a beszélgetés

A harmadik pont egymáshoz kapcsolódik. A párkapcsolat kétirányú dolog, így a gazdagító szexuális élet fenntartása magában foglalja a másik vágyait is. Ahhoz, hogy jó készségeket sajátítsunk el, mind párként, mind önmagunkkal, kapcsolódnunk kell. Az ember addig nem ér el magas fokú szexuális intelligenciát, amíg nem képes beszélni a partnerével az intim életéről, megérti az igényeit, és őszintén beszél arról, hogy ki is ő valójában. Miközben azt is figyelembe veszi, hogy ezeknek a beszélgetéseknek kétirányúaknak kell lenniük.

A szexuális intelligencia lényege, hogy ha ismerjük önmagunkat, akkor a szexuális életünk teljesebbé válik. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szexuális intelligencia nem a szerencsén, a szépségen vagy a szexepilen múlik, hanem olyan képességeken, amelyeket idővel elsajátíthatunk, fejleszthetünk és gyakorolhatunk.