A seobaglyak rokona a seopapagájok?

2011.03.15.Seobaglyak Videó
[singlepic id=16 w=300 h=80 float=left]Ez egy érdekes és igen jó kérdés. A interneten elég sok sületlenség megtalálható, sokszor a valóságos események közé elrejtve. Korábbi cikkünkben értesülhettetek arról, hogy a seobaglyak szeretnek táncolni az éneklés és zenélés mellett, és milyen remek, egyedülálló tehetséggel rendelkeznek ezen a téren. Nos, rábukkantunk egy másik videóra, ahol nem egy seobagoly, hanem egy seopapagáj ropja a táncot a muzsikára.

Tánctudása és technikája vélhetően fejlettebb egy seobagolyénál, erre a videót nézve rájöhetünk. Itt fel is merül a kérdés, hogy vajon a papagáj rokona a bagolynak? Mármint a seobagolynak. Ilyen jó madártáncot nem igazán látni, és lehet, hogy a seobaglyak is innen erednek. Legalább is a tánctehetséget okozó génjük valószínűleg ugyanaz, mint a seopapagájok esetében.

Seopapagájok tánca.. videó

A videón jól látható, hogy tudatosan mozog az állat, érzi az ütemet és váltogatja a koreográfiát is. Vajon betanították ezt a madarat, vagy ösztönösen csinálja? A génvizsgálatokból, melyeket most kezdtek el, hamarosan ki fog derülni.