A seobaglyak és a nagy duett

2011.04.11.Seobaglyak Hirdetés, Zene

A seobaglyak a 2011-es év seo versenye, melyet a mox.hu fórum, illetve a nyereményeket felajánlók támogatnak, szponzorálnak. Április 17-én lesz vége, nem rég kiderült, hogy az eredmények ellenőrzéséhez nem akad önkéntes jelentkező. De most nem is ez a lényeg. Vannak éles helyzetek, éles versenyek is. Ilyen például a Csillag Születik, Megasztár, x-faktor, nagy duett és társai. Ezek azok a szezonális kulcs kifejezések, melyekre érdemes keresőoptimalizálni, hiszen alkalmi bevételt szerezhet ezáltal a tulajdonos.

Mivel a témát leginkább nagyobb kereskedelmi tv csatornák hozzák, illetfe frissítik, így némileg izgalmasabb, mint egy házon belüli, „hivatalos” seo verseny. Ezek a szezonális témák ugyanis napról napra új információval látják el a honlapgazdákat, médiákat, hírportálokat, ezért mindig tudnak miről írni. Mitöbb, akár minden hírre végezhetnek egy mini optimalizálást is. Ilyen felkapott téma most a TV2 megrendezésében elindult Nagy Duett című celebverseny, mely arról szól, hogy egy amatőr és egy profi énekes hogyan tud helyt állni bizonyos feladatok megoldásán. Ezek a feladatok mind az énekléshez kapcsolódnak. 10 Pár versenyez egymással, míg végül csak 1 pár maradhat, akik megnyerik a versenyt.

Csillag születik, való világ, x-faktor, megasztár, nagy duett, éden hotel, stb.. Ma már annyi szezonális, nagy nézettséget hozó műsor van, hogy a seobaglyak nem csak szezonális munkának, hanem rendszeres feladatnak is tekinthetik ezeket a játékokat. Jómagam például már nem is bírom követni, annyi van, illetve egyáltalán nincs időm ennyi témával foglalkozni. Vagyis, ha belevágnék ennyibe, akkor tuti eggyel sem érnék el sikert, mert akkor egyikre sem fordítanék kellő figyelmet. Bár idén ez egyébként is így van. A csillag születiknek maximum azért könyvelhetem el a sikerét, mert már 2 évvel ezelőtt is elértem eredményeket, és csak ez lett folytatva. Ha nem lett volna ilyen előnyöm, akkor az is befuccsolt volna.

Mindig csak az időmről panaszkodom. Nem hiába, de legalább annyi időm van, hogy 5-10 perc alatt néha összedobjak egy cikket ide, a seobaglyak.hu oldalra. Így van ez a többi hasonló célú weboldal esetén is, néha egy cikk erejéig fordítok rá időt. Ennyit igazán szánhatok mindegyikre. Legyen az csillag születik, vagy nagy duett. Sőt rohannom is kéne, gyorsan valami nagy duett hírt írni, mert az is le van maradva, eléggé elavult a nyitólapja. Hogy sikerül-e időt fordítani rá, hamarosan kiderül : ). Bár úgy látom, hogy inkább az határidős feladatok felé kell fordulnom ismét.