Homokszűrős víztisztító vs papírszűrős megoldás

A medence tisztántartásának lépései

2022.08.25.Hasznos Tippek

Ahhoz, hogy medence mindig tiszta és úszásra alkalmas állapotban legyen, kénytelenek vagyunk követni néhány alapvető lépést. Ahogy a háznál, itt is a rendszerességen van a hangsúly, mivel így fokozatos tisztántartásról beszélünk, nem havonta egyszeri takarításról.

A megfelelő ápolási rutin segítségével elkerüljük a zavaros vizet, az algákat, valamint a szem és a bőr irritációját. Az OVACEN részletes leírást készített a megfelelő tisztításról, úgyhogy nézzük a legfontosabbakat.

Kezdjük mindig az alapokkal. A kulcs a naponta szóban rejlik, mivel minden egyes nap el kell távolítanunk a lebegő, úszó szennyeződéseket. Ezek lehetnek levelek és rovarok, de kisebb fadarabok, gyerekjátékok és hasonló apróságok. Ez a lépés valójában nem kerül pénzbe, de ha mindennap rászánunk öt percet, akkor sokkal tisztább lesz a vizünk.

PH, klór és algák

Egy másik dolog, amit minden nap meg kell tennünk, az a pH- és klórszint mérés. A megfelelő pH-szint 7,2 és 7,6 között van. Ha a pH-szint 7,6-nál magasabb, a klór és a fertőtlenítőszerek elveszítik a hatékonyságukat, ezért a medencevízhez pH-csökkentőt kell adnunk. Másrészt, ha a pH 7,2 alatt van, a víz savassága korróziót és károkat okozhat a fürdőzőknek. Ennek ellensúlyozására használjunk pH-növelőt.

A víz klórszintjének 0,5 és 1 ppm között kell lennie. Ez azt jelzi, hogy fenntartja a fertőtlenítő erőt, és megakadályozza a víz zavarossá válását és algásodását. Ha a klórszint megfelelő, akkor csak lassú hatású klórkezelésre lesz szükségünk, és elég, ha hetente egyszer adjuk hozzá.

Az algák nagyon alattomosak, mivel egyik napról a másikra megjelenhetnek. A zöld színű vizet csak úgy tudjuk elkerülni, hogy algák elleni vegyszereket használunk. Ezeket általában hetente egyszer kell alkalmazni. Ez a szám a nyári melegben változhat, főleg, ha többen is használjuk a medencét.

Ha ezeket a fő lépéseket betartjuk, akkor mindig tiszta vizű medencébe érkezünk, ahol a barátaink és az egész család élvezni fogja a napsütést és a hétvégéket.