A költözés kockázatai

2022.04.14.Hasznos Tippek

Ha úgy döntünk, hogy egyedül költözünk, tisztában kell lennünk a kockázatokkal. A költözés könnyűnek tűnhet, de csak az alapos szervezés menthet meg minket a katasztrófától.

Céggel vagy cég nélkül

Egyesek úgy gondolják, hogy a költöztetésre szakosodott cég felbérlése pénz- és időpocsékolás. Nos, tudnunk kell, hogy ez komoly hiba. Talán azt gondoljuk, hogy mi is tudunk szerezni egy szállítójárművet. A gépkocsi hasznos lehet a kisebb tárgyak mozgatásához. Bútorok, elektromos készülékek és nehezebb tárgyak esetében azonban megfelelő méretű és állapotú furgonra van szükség. Ha nem ismerünk senkit, aki kölcsön tudná adni, akkor bérelnünk kell, ami jelentős költségekkel jár. Azt is szem előtt kell tartani, hogy nem minden utcában van parkolási lehetőség, és ha el akarjuk kerülni a bírságokat, külön engedélyt kell kérnünk bizonyos helyeken.

A költözés egy olyan művelet, amely egy egész ház csomagolásának, kezelésének és szállításának fárasztó folyamatával jár. Egy háztartás teljes tartalmának kezelése nagy fizikai erőfeszítést jelent, és bizonyos logisztikai szervezést igényel. Egy költöztetésre szakosodott vállalat tudja, hogyan lehet minimalizálni a fáradságot, mivel ezeket a feladatokat napi szinten végzik. Ha azonban mi magunk akarjuk megoldani az utazást, az erőfeszítések megsokszorozódnak. Aki már maga is végzett költözést, az tudja, miről beszélünk.

A holmink összepakolása

Mielőtt elkezdenénk a költözést, nagyon tanácsos listát készíteni a személyes tárgyakról. Miért? Egyszerűen azért, mert amellett, hogy minden sokkal szervezettebbé válik, előre tudni fogjuk, hogy milyen anyagokat kell megvásárolnunk vagy bérelnünk. Csomagolópapír, buborékfólia, szigetelőszalag, kartondobozok, olló és vágóeszközök… Ezenkívül ez a leltár útmutatóul szolgál a címkézésnél és a későbbi kipakolásnál is.

Végül fontos megemlíteni, hogy ha a barátok és a családtagok segítségét kérjük, valószínűleg ez lesz az utolsó alkalom, hogy segítenek, mivel senki sem szeret órákig cipekedni. A költözés fontossága olyasmi, amit csak nagyon kevesen vállalnak, mivel ez egy olyan feladat, amely komoly tervezést igényel.