5+1 tipp, amivel modernizálhatod az esküvődet

2015.04.01.Hasznos Tippek

Az esküvőknek megvan a maguk forgatókönyve, mondhatni egy olyan körítése, ami hagyományosan mindegyikre jellemző. Sokan azonban szeretnék, ha a tradíciók mellett klasszikus esküvőjük mégis egy kicsit modern színezetet kapna. Ehhez nyújtunk segítséget az alábbi tippekkel:

1. Legyen filmszerű, és készüljön is film!

Egy klasszikus és megható ceremónia is lehet modern, ha egy kicsit megpróbáljátok filmszerűvé varázsolni a végeredményt, ezáltal olyan helyszíneket, megvilágításokat és dekorációkat választotok, amelyek szokatlanak. Példának okáért, ha találtok egy bevállalós jegyzőt, akár egy kis erdei tisztáson is összeadhat titeket. Ne feledjétek ugyanakkor egy profi videóssal megörökíteni a teljes eseményt, mondhatni az egész napot, hogy modern és rendhagyó esküvőtöket életetek végéig újra és újra fel tudjátok idézni.

2. Modernizáljátok a ruhát!

A legtöbb menyasszony az igazi habos-babos esküvői ruhára vágyik, ami bár valóban szép, ellenben a széles abroncs, a benne található nehéz anyagok rendkívül kényelmetlenek, és akadályozzák a mozgást is. Külföldön már trend, hogy ezeket a buggyos holmikat rövidebb ruhákkal és könnyebb anyagokkal váltják fel, ami sokkal kényelmesebbé, és akár mutatósabbá is tehet.

3. Legyen újszerű a torta!

Az esküvők klasszikus kelléke az emeletes torta, ami drága, nehezen vágható, és gyakran nem is annyira finom. Noha torták kellenek az esküvőre, de az esküvői torony helyett választhatunk helyettük kisebb süteményeket inkább, egy-egy ízléses marcipánnal, felirattal vagy kisebb fotókkal, amelyet mindenkinek külön lehet szervírozni, ezáltal olyan hatást kelt majd, mintha tortát vágtunk volna.

4. Csokordobás egy kicsit másképp!

A legtöbb esküvő kelléke a csokordobás, ami megdöbbentő, de sokáig nem szerepelt a magyar hagyományokban, éppen ezért miért is erőltetnénk egy modern esküvőn? Vagy tartsuk meg csokrunkat, vagy olyat készíttessünk, amit darabokra tudunk szedni, ezáltal a megjelent szingli hölgyek számára kioszthatunk, egyfajta emléket és szerencsét is adva nekik a párfogáshoz.

5. Nem kell ajándék!

Ha esküvő akkor tányérkészlet, pohárkészlet és kenyérpirító. Ezek mondhatni unalmas és klisés ajándékok, amelyekkel a modern párok mindegyike garantáltan rendelkezik már. Éppen emiatt az esküvői ajándékok manapság nem rendelkeznek akkora súllyal, mint egykoron, éppen ezért a meghívottakban tudatosítsd, hogy ne hozzanak ajándékot. Ha feltétlenül adni szeretnének valamit, hozzanak pénzt, hogy ezzel finanszírozhassák nászutatokat.

+1. Legyen rendhagyó a szertartás!

A polgári esküvők során szerencsére ma már nagyon nyitottak az emberek, éppen ezért dobjuk fel, modernizáljuk azokat, vagy csak egyszerűen alakítsuk saját szánk íze szerint. Legyenek saját zenék, hívjunk akár ehhez is élő zenészeket, legyen nagy bevonulás, legyen filmszerű az egész, esetleg tematikus, a lényeg, hogy kreativitásotok határa a csillagos ég, ez a ti napotok, és ennek megfelelően nektek kell dönteni mindenről.