5 + 1 tipp töredezett hajra

2014.07.13.Hasznos Tippek

Sajnos a száraz, töredezett, szálkás hajvégek a legnagyobb ellenségei a nőknek, legalábbis a mumus-listán az elsők között szerepelnek a dobogósok társaságában. Gyakran tapasztaljuk emellé azt is, hogy hajunk mindemellett hullik, bár sokszor a letöredezett hajvégeket látjuk csak, és tévesztjük össze az egész hajszálakkal. Ma már professzionális hajápolók állnak rendelkezésünkre, nézzük, mit tehetünk.

Első tipp

A leghatékonyabb és egyben a leggyorsabb is, ha a nagyon sérült, töredezett hajvégeket profi fodrászra bízzuk, aki el tudja őket távolítani úgy, hogy hajkoronánk hosszából nem igen veszít. Sajnos csodák nem léteznek, hosszú távon ez lesz az első lépés az egészséges haj felé vezető úton.

Második tipp

Ha valóban hosszú távon gondolkodunk, akkor a második lépés az lesz, hogy az erős, kémiai összetevőktől hemzsegő hajformázókat elhagyjuk, mert ezek nagyon gyorsan és észrevétlenül teszik tönkre ékességünket. A hajszárítót szintén érdemes csak akkor használatba vennünk, amikor feltétlenül szükséges, így például nyáron akár teljes egészében el is hagyhatjuk. Meg fogunk lepődni három hónap után, mennyit javul hajunk és fejbőrünk állapota! Ha pedig mégis muszáj használnunk, akkor pedig alkalmazzuk a leggyengébb fokozatot, és a hideglevegő-funkciót. A hajvasalók és hajsütő vasak ősi ellenségei hajkoronánknak, ha egy mód van rá, szokjunk le róluk!

Harmadik tipp

Mindenképpen csak kiváló minőségű sampont használjunk hajmosáshoz, és körültekintően válasszuk ki a hajtípusunknak megfelelőt. Ha hajunk száraz, akkor erre specializálódott terméket vásároljunk, és használjunk mellé hajbalzsamot is. Ezzel könnyedén megőrizhetjük hajkoronánk szépségét, egészségét, és megelőzhetjük az újonnan kialakuló, töredezett hajvégeket is.

Negyedik tipp

Hajpakolásokkal, hajvég-ápolókkal ismét csak nagyon sokat tehetünk hajunk egészségéért. Ezek hatóanyagai mélyen a hajba jutnak, elősegítve ezzel a haj szerkezetének optimális állapotát. Rendszeres használatukkal csillogó, fényes eredményt érhetünk el.

Ötödik tipp

A külső ápolás mellett nagyon fontos odafigyelnünk a belső egészségünkre is: fogyasszunk minél több vitamint, táplálkozzunk egészségesen, és bőséges folyadékkal is lássuk el szervezetünket, mert a szépség belülről fakad, és ez a hajkoronánkra is igaz!