Zöldfülű Seobaglyak

2011. január 26.
Kategória: Seobaglyak verseny |

Bizony a Seobaglyak mindegyike volt valamikor kezdő, bár ezt hajlamosak néha elfelejteni. Nem egyszerű dolog csatlakozni a keresőoptimalizálás meglehetősen elszigetelt világához. Ugyan az Internetes kommunikáció egyik velejárója, hogy könnyedén lehet új ismerősökre szert tenni, de a SEO mesterek mégis nehezen fogadják be az újoncokat.

Zöldfülű Seobaglyak

Miért is kezd el valaki foglalkozni a keresőoptimalizálással? Természetesen több látogatót szeretne weboldalára és ezzel több pénzt keresni vagy több hírnevet szerezni. A legtöbb SEO újonc blogok olvasásával, fórumok látogatásával kezdi pályafutását. Ez a kezdeti időszak egy igen veszélyes periódusa a Seobagoly pályafutásának, hiszen ilyenkor könnyen elcsábítja a könnyebb út, a SEO sötét oldala.

A becsületes keresőoptimalizálókkal sincs könnyű dolga. Bizony hamar megtanulja a következő mondatot: “A Google a barátod, keress!” Célszerű csak akkor kérdezni, ha már végképp lemondtunk arról, hogy magunk találjuk meg problémánkra a megoldást, kérdésünkre a választ. Óvakodjunk túlzott önbizalomra utaló viselkedéstől. Ha nem vagyunk biztosak mondandónkban, akkor inkább ne is tegyük közzé.

Persze könnyebb helyzetben vannak azok zöldfülű Seobaglyak, akik már elértek valamilyen eredményt, vagy az internetes tartalomkészítés valamely másik ágán (desing, programozás, netán marketing) szerzett ismereteikkel segíteni tudják tapasztaltabb társaikat. Nem mellékesek a való életben is hasznos jellemvonások (konfliktus kezelés, értékrendszer, humor). Ezen tulajdonságok jelentősen befolyásolhatják a kezdők befogadásának idejét, a Seobaglyak társadalmában elfoglalt státuszát és így együtt a fejlődés ütemét.

Miért fontos, hogy részei legyünk a keresőoptimalizálással foglalkozók köreinek? A SEO-t átszövik a különféle kapcsolatokon alapuló lehetőségek, módszerek és az ismeretek megszerzéséhez is nagyon fontosak. Ezeket majd későbbi írásainkban fejtjük ki alaposabban.Oszd meg a Facebook-on
djarni
Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.